Ministerul Educației, precizări după ce Ciolacu a spus că școlile se vor închide după alegeri

Școli închise în ultima clipă din cauza infectărilor cu Covid-19. ”Îmi doresc să dispară corona”
StirilePROTV

Ministerul Educației a reacționat, miercuri, într-un comunicat, privind informațiile apărute în spațiul public referitoare la o eventuală închidere a școlilor și trecerea la învățământul online, la nivel național, după data de 30 septembrie 2020.

Potrivit Ministerului Educației, este vorba despre informații false care circulă în spațiul public, activitatea didactică urmând să fie reluată în data de 30 septembrie, conform scenariilor existente, după ce cursurile vor fi suspendate în zilele de 25, 28 și 29 septembrie 2020, ca urmarea a desfășurării alegerilor locale din data de 27 septembrie.

"Referitor la informațiile false care circulă în spațiul public cu privire la modul de desfășurare a activității didactice începând cu data de 30.09.2020, Ministerul Educației și Cercetării reiterează următoarele:

Ministrul Educației și cercetării a emis Ordinul nr. 5.617/23.09.2020, pe baza prevederilor Hotărârii nr. 46/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Activitatea didactică va fi reluată în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară. Documentele în speță (Hotărârea nr. 46/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și ordinul privind suspendarea activităților didactice care presupun prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale 2020) pot fi consultate aici, respectiv aici", se arată în comunicat.

Klaus Iohannis acuză PSD de răspândirea unor minciuni în spațiul public

 

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Președintele Klaus Iohannis a comentat și el, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, informațiile apărute privind o eventuală închidere a școlilor după alegerile locale din data de 27 septembrie.

Întrebat dacă este adevărat ceea ce a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, că, după alegeri, în România, școlile se vor închide și se va trece la învățământul online, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu, acest scenariu nu este posibil. Vă dați seama dacă liderul PSD trebuie să recurgă la astfel de speculații și miniciuni este un semnal îngrijorător. Școlile nu se închid, se trece la învățământul online înainte de alegeri și după, din motive practice. PSD este responsabil pentru răspândirea unor minciuni în public".

Marcel Ciolacu susţine că şcolile se vor închide după alegerile locale

 

 


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Râmnicu Sărat, în cadrul unei vizite electorale pe care o face în judeţul Buzău, că şcolile vor fi închise după alegerile locale şi elevii vor face orele online.

Întrebat cum comentează că tot mai multe şcoli din ţară se închid după ce copii sau profesori sunt depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, liderul PSD a spus că oricum acestea se vor închide de luni, scrie News.ro.

”Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!”, a spus Marcel Ciolacu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, că orele se vor derula online, în 25, 28 şi 29 septembrie, în toate unităţile de învăţămnt în care vor fi amenajate secţii de votare.

 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Klaus Iohannis: „Mergeți la vot. Dacă vom respecta măsurile, riscul infectării e redus”
Klaus Iohannis: „Mergeți la vot. Dacă vom respecta măsurile, riscul infectării e redus”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu vede motive pentru un aşa-numit lockdown în România, dar că este adeptul introducerii unor măsuri mai aspre în zonele unde există un număr mare de cazuri de Covid-19.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.