O echipă de la Colegiul Lazăr a câștigat locul I la Olimpiada BeSafeNet, la care au participat 131 de echipe din toată Europa

Dată publicare: 08-03-2021 16:47
Dată actualizare: 08-03-2021 16:54


O echipă de la Colegiul Lazăr a câștigat locul I la Olimpiada BeSafeNet, la care au participat 131 de echipe din toată Europa

O echipă de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București a câștigat primul loc la Olimpiada BeSafeNet, organizată de Consiliul Europei și destinată îmbunătățirii cunoștințelor elevilor referitoare la hazardurile naturale și tehnologice.

 

Echipa Terra Blue de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București a câștigat locul I la Olimpiada BeSafeNet, la care au participat 131 de echipe din toată Europa.

Liceenii de la Lazăr au obținut punctajul maxim de 100, triumfând astfel la prima lor participare de acest gen, în fața a sute de elevi de pe tot continentul.

Olimpiada BeSafeNet este organizată în fiecare an de către Acordul European și Mediteranean privind Riscurile Majore (EUR-OPA) al Consiliului Europei, o platformă de cooperare între 25 de țări membre UE și din sudul Mediteranei în domeniul prevenirii și pregătirii pentru catastrofe naturale și tehnologice.

Ediția din 2021 s-a desfășurat în februarie și a reunit online nu mai puțin de 131 de echipe de elevi, care au concurat pe baza informațiilor din portalul BeSafeNet, la care s-a adăugat un eseu original, realizat de fiecare echipă în parte.

Cei mai buni s-au dovedit elevii echipei Terra Blue, de la Colegiul Lazăr din Capitală: Svenja Papirowski, Mara Nedelcu (ambele de la clasa a X-a E) și Ionuț Mihnea Duțu (clasa a X-a G), îndrumați de profesoara Dorina Nedelea.

 

”Este o echipă excepțională. Au învățat cu drag”

 

Aventura lor a fost una frumoasă, iar rezultatul neașteptat, a mărturisit pentru ȘtirileProTV.ro profesoara Nedelea.

”Ne-am înscris în concurs la finalul lunii noiembrie, a trebuit să parcurgem tot conținutul cu materiale informative despre hazarduri pus la dispoziție. Pe 19 februarie, la ora 11.00, am avut finala online, în care copiii au răspuns la întrebări, dar am avut și eseul realizat de ei, o lucrare originală care le-a aparținut în totalitate, despre inundațiile din sudul României”, ne-a spus îndrumătoarea elevilor câștigători.

”Este o echipă excepțională, sunt copii care iubesc geografia și mediul înconjurător, o echipă frumoasă și mă bucură foarte mult rezultatul obținut, care este neașteptat de bun. A fost o atmosferă foarte plăcută când ne pregăteam pentru olimpiadă, am depășit acea barieră dintre profesori și elevi, au devenit mult mai dezinvolți, s-au implicat, au învățat cu drag. Iar când un copil își dă în acest fel interesul, rezultatele nu întârzie să apară”, a mai spus profesoara Dorina Nedelea.

Dascălul a ținut să precizeze că a mai participat o echipă de la Colegiul Lazăr la această olimpiadă, care s-a clasat pe locul 11 și merită felicitări. ”Iar eu spun că locul 11 din 131 este un rezultat de excepție”, a mai spus profesoara.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO