Inițiativa inedită în Piatra Neamț. Cum au fost răsplătiți elevii olimpici

Ultima actualizare: 05-03-2020 09:29

Cei mai buni elevi la învăţătură din Piatră Neamţ vor fi pentru două săptămâni vedetele oraşului.

Portretele celor premiaţi la olimpiade le zâmbesc acum trecătorilor de pe panourile publicitare din oraş.

Motiv de mândrie deopotrivă atât pentru părinţi, cât şi pentru colegi şi profesori.

Fotografiile celor mai buni elevi din Piatra Neamţ, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, sunt afişate pe câteva panouri publicitare din oraş. Cei mai mulţi sunt de la liceul de informatică din oraş.

Ştefan Dăscălescu, olimpic informatică: "Nu toată lumea apare pe asemenea panouri, iar faptul că apărem pe ele ne dă sentimentul de recunoaştere al performanţelor de către primărie şi autorităţile locale. Performanţa care ne-a dus acolo este medalia de bronz obţinută la olimpiada internaţională de informatică pe echipe".

Vlad Andrieş, olimpic informatică: A fost o performanţă frumoasă şi am muncit din greu. Sunt foarte mândru că apar pe acel panou împreună cu prietenii şi colegii mei de echipă."

Nici olimpicii de la liceul de arte nu lipsesc de pe panouri. Ionuţ este din Republica Moldova şi pentru că părinţii lui nu au putut să îl vadă le-a trimis imediat o poză.

Ionuţ Damaschin, olimpic acordeon: "La cât am muncit şi la cât efort am depus sunt destul de mândru pentru acest lucru. Părinţii mei sunt foarte mândri de mine şi sper ceva cu acest lucru pe care l-am început de mic copil. Sunt bucuroşi că sunt băiatul lor şi fac progrese în domeniul acesta."

Localnicii spun că iniţiativa este lăudabilă.

Localnic: "Înainte cei mai buni muncitori erau puşi pe tablou în oraş. Dacă acum pun copiii foarte bine. Cred că or să îşi de-a mai multă silinţa să înveţe şi să îşi vadă de şcoală."

Dragoş Chitic, primar Piatra Neamț: "Este o formă în plus de recunoaştere a meritelor unor tineri excepţionali cu care ne mândrim."

Fotografiile vor fi afişate timp de 2 săptămâni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO