Sorin Cimpeanu
Pro TV

Evaluare Națională 2022 la Matematică. Ministru: Doar 3 au fost eliminați din examen

Examenul la Matematică de la Evaluare Națională 2022 a început, joi dimineață la ora 09.00 și au fost prezenți 148.595 de candidaţi.    

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, au absentat 6.963 de candidați.

El a precizat că proba s-a desfăşurat fără incidente deosebite, existând totuşi trei eliminaţi din examen - de la Sibiu, Constanţa şi Ilfov.

"Astăzi s-a derulat proba la Matematică. Au fost prezenţi 148.595, în 3.655 de centre de examen. Numărul absenţilor a fost 6.963. Proba s-a derulat fără incidente deosebite, au fost doar trei eliminaţi din examen: Sibiu şi Constanţa - câte un elev pentru posesie de materiale de inspiraţie nepermise, fiţuici mai exact, şi o altă eliminare din examen în Ilfov pentru utilizarea telefonului. Doar trei cazuri", a spus ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Primul subiect a fost algebră, al doilea - geometrie, al treilea subiect a fost combinat - algebră şi geometrie.

Citește și
evaluare Națională
Calendar Evaluare Națională 2022. S-au încheiat probele scrise, urmează rezultatele

Baremele de corectare ale examenului de Matematică de la Evaluare Națională 2022 au fost publicate pe edu.ro și le puteți descărca și de pe știrileprotv.ro.

Ministrul a afirmat că subiectele au fost concepute în aşa fel încât să poată fi verificate şase competenţe generale: identificarea unor date şi informaţii; utilizarea de reguli şi algoritmi de calcul; aplicarea acelor reguli de calcul; exprimarea în limbaj matematic; analiza şi interpretarea; modelare şi transfer în alte situaţii.

"Altfel spus este vorba de a şti, a utiliza, a raţiona, deci a şti, de fapt a aplica şi a raţiona, sunt cele trei niveluri de competenţă testate astăzi. Cu alte cuvinte, aceste lucruri s-au reflectat în barem şi au fost atent formulate subiectele, astfel încât să avem clar delimitate pragurile estimate pentru obţinerea notei 5, pentru obţinerea notei 7, pentru obţinerea notei 8,50, 9,50 şi pentru 10 au fost într-adevăr subiecte care, în opinia colegilor care au realizat aceste subiecte, vor realizate de acei elevi care într-adevăr sunt buni la matematică şi trebuie să le fie recunoscut acel merit", a arătat ministrul Educaţiei.

El a mai spus că rezultatele vor fi pentru fiecare item, iar baremul este defalcat la un punct.

"Se punctează, e precizat foarte clar în barem, orice soluţie alternativă de rezolvare, dacă este corectă", a explicat ministrul Cîmpeanu.

Ultima probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, va avea loc vineri.

Primele rezultate vor fi afişate pe 23 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

 

 

Citeste și...
REZULTATE Evaluare Națională 2022 au fost afișate pe edu.ro. Peste 82% dintre elevi au luat peste 5. Maxim în ultimii 10 ani
REZULTATE Evaluare Națională 2022 au fost afișate pe edu.ro. Peste 82% dintre elevi au luat peste 5. Maxim în ultimii 10 ani

Au fost ore pline de emoții pentru elevii claselor a VIII-a care au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2022. Joi, 23 iunie, au aflat ce note au obținut la examene și la ce liceu se pot înscrie.  

Calendar Evaluare Națională 2022. S-au încheiat probele scrise, urmează rezultatele
Calendar Evaluare Națională 2022. S-au încheiat probele scrise, urmează rezultatele

Calendar Evaluare Națională 2022. Elevii claselor a VIII-a au dat în perioada 14-17 iunie 2022 examenul de Evaluare Națională. Rezultatele de la Evaluare Națională 2022 vor fi afișate pe 23 iunie.

Barem Evaluare Națională 2022 la Matematică. Baremele de corectare au fost publicate
Barem Evaluare Națională 2022 la Matematică. Baremele de corectare au fost publicate

Baremele de corectare ale examenului de Matematică de la Evaluare Națională 2022 au fost publicate pe edu.ro și le puteți descărca și de pe știrileprotv.ro. Elevii se pot verifica și își pot face o idee despre nota pe care o vor primi.

Rezolvare subiecte Evaluare Națională 2022 la Matematică. Vezi baremele la Mate - VIDEO

Subiectele Matematică de la Evaluare Națională 2022 sunt rezolvate de Cristian Demian, un profesor de matematică. Vezi care sunt răspunsurile corecte și cum ar fi trebuit rezolvate exercițiile.

Subiecte și bareme la Evaluare Națională 2022 Matematică. Ce le-a picat elevilor la Matematică

Elevii care susțin examenul de Evaluare Națională 2022 dau astăzi proba la matematică. După ce au trecut testul limbii române, urmează ultima provocare înaintea rezultatelor.

Ultimele Știri
Liderii UE avertizează că ”energia ieftină a dispărut”. Europa se pregătește pentru reducerea livrărilor de gaze din Rusia
Liderii UE avertizează că ”energia ieftină a dispărut”. Europa se pregătește pentru reducerea livrărilor de gaze din Rusia

Liderii UE au avertizat vineri că ”energia ieftină a dispărut” şi au convenit să intensifice pregătirile pentru reduceri viitoare ale livrărilor de gaze ruseşti, transmite Reuters.

Război în Ucraina, ziua 122. Zelenski: Rusia ne-a furat pacea
Război în Ucraina, ziua 122. Zelenski: Rusia ne-a furat pacea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a lansat un apel video participanţilor la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie pentru sprijin, îndemnându-i să răspândească adevărul despre invazia Rusiei şi să facă presiuni pentru restabilirea păcii.

VIDEO. Cum a discutat Macron cu Putin pentru a evita războiul din Ucraina
VIDEO. Cum a discutat Macron cu Putin pentru a evita războiul din Ucraina

"Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă (..) Acum vorbesc cu tine de la sală", îi răspunde Vladimir Putin lui Emmanuel Macron, cu patru zile înaintea începerii ofensivei ruse în Ucraina, transmite AFP, scrie Agerpres.