Doi profesori din Galați, în topul celor mai importanţi oameni de ştiinţă din lume
Doi profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se găsesc în Top World Ranking 2%, al celor mai importanţi oameni de ştiinţă din lume, realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies.
Potrivit Biroului de presă al instituţiei de învăţământ superior, este vorba despre academicianul Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Şcolilor Doctorale din Universitate şi prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".
Eugen Victor Cristian Rusu a fost evaluat pentru cele peste 132 de lucrări ale sale în domeniul Energiei, iar Liliana Celia Rusu pentru cele 80 de lucrări scrise pe domeniul Civil engineering.
World Ranking 2% este un TOP ce conţine aproape 160.000 de nume ale celor mai citaţi cercetători mondiali.
"E onorant că ne găsim pe o listă cu cei mai valoroşi oameni de ştiinţă din lume. Sunt aproape 100 de nume din România şi mulţi dintre ei sunt colegii mei de la Academie. E o recunoaştere frumoasă, pe nişte criterii obiective, a cercetării în domeniu", a declarat Eugen Victor Cristian Rusu.
Cei doi profesori de la Dunărea de Jos sunt printre puţinii specialişti din lume care se ocupă cu studiul valurilor, ambii fiind colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică din Lisabona, Portugalia.
Eugen Rusu a fost, de asemenea, primul est-european invitat să lucreze la Centrul de Cercetări Subacvatice din cadrul NATO, în Italia şi tot el are o bogată experienţă de lucru în instituţii internaţionale, fiind, începând cu anul 2012, expert evaluator internaţional la Comisia Europeană pentru domeniul energiei regenerabile în mediul marin.
Luând în considerare mai mulţi indicatori - indexul h, indexul hm ajustat pentru coautorizare, citările către lucrări în diferite poziţii de autor şi un indicator compus -, Top World Ranking 2% a analizat lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de ştiinţă din 22 de domenii majore, de la chimie la inginerie, până la economie şi afaceri, în intervalul 1996 - 2019, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.