Proiect inițiat de doi antreprenori din Cluj pentru copiii din Africa

Ultima actualizare: 29-11-2019 13:50

Peste 5.000 de ghiozdane pline cu rechizite și jucării vor ajunge în Africa, la copiii săraci din Sierra Leone.

Doi clujeni antreprenori cu spirit de aventură, pasionați de off-road, vor participa în ianuarie la o cursă dificilă și vor parcurge aproape 9.000 km într-o misiune umanitară care coincide cu raliul Budapesta-Bamako.

Printr-o idee frumoasă, susținută deja de sute de elevi, copiii sărmani din Sierra Leone vor primi cadouri care să-i ajute să fie buni la școală și să aibă un viitor.

Prin consulatul român din Sierra Leone, comunitățile sărmane de acolo au primit cu entuziasm vestea că vor fi ajutați de copii de departe. Și au ținut să le mulțumească în limba română.

Copii din Sierra Leone: „Mulțumim pentru ghiozdane!”

Generosul proiect numit "Transilvania for Sierra Leone", inițiat de doi antreprenori din Cluj, pasionați de offroad, a stârnit interesul elevilor și profesorilor care s-au mobilizat și au pregătit până acum sute de ghiozdane.

Cătălin Prisconiță, fondator proiect: „Odată cu participarea noastră în 2020 în 31 ianuarie la cel mai mare raliu internațional de offroad Budapestea-Bamako cu destinația finală în Sierra Leone în vestul Africii ne-am gândit împreună să ducem 5000 de ghiozdane. Este una dintre cele mai sărace țări din lume.”

Fiecare cadou este personalizat, ca dovadă că o relație de prietenie se poate stabili chiar și la mii de kilometri distanță.

Albert Deak, fondator: „Acest ghiozdan trebuie să conțină: o poză cu copilul care trimite ghiozdanul, să scrie o scrisoare în limba engleză despre el, o jucărie, un pluș, orice și rechizite școlare, caiete, pixuri, ghiozdane tot ce este de folos unui școlar.”

Și ideea a prins: la această școală din Cluj de pildă, peste 100 de copii pun la punct ghiozdane pentru elevii din Africa.

Elev: „Mi se pare fain. O să le pregătesc rechizite, jucării, poate îmi dau numărul de telefon. Aș vrea să păstrez legătură cu el. Nu știu prea multe de acești copii, dar știu că sunt săraci. E important să ajutăm."

Voros Alpar, director școală: „Deja în cele două zile de când adunăm aceste ghiozdane, aici în cutie deja s-au adunat câteva și știu că foarte mutle clase deja s-au mobilizat pentru acest demers și vor să ofere ajutor acestor copii. "

Acțiunea durează toată luna decembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO