Toți elevii din Capitală vor reveni în bănci de miercuri. Hotărârea CMBSU

Dată publicare: 18-05-2021 07:17
Dată actualizare: 18-05-2021 13:53


Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că toți preşcolarii şi elevii vor elevii se vor întoarce în bănci începând de miercuri. 

Decizia vine în contextul în care rata de infectare s-a menținut sub 1 în Capitală.

„Începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în Hotărârea semnată de prefectul Capitalei Alin Stoica.

Rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 este, marţi, în Bucureşti, de 0,89 la mia de locuitori, pentru a doua zi sub 1. Rata de infectare a fost luni de 0,94 de cazuri la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marţi, după şedinţa CMBSU, că elevii care sunt nevoiţi să rămână acasă vor învăţa în continuare online.

 

"Copii care prezintă certificate şi în continuare trebuie să rămână acasă (...) vor trebui să beneficieze şi ei de educaţie în continuare online. Sunt câteva mii de elevi care învaţă online din diverse motive - medicale sau de altă natură", a afirmat Alin Stoica.

Întrebat dacă se va menţine obligativitatea purtării măştii la distanţa de 50 de metri de unităţile de învăţământ, prefectul Capitalei a răspuns: "Da, bineînţeles. Acea decizie este în continuare în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor şcolare. Toată lumea care staţionează este obligată să poartă mască. Nu trecătorii, ci cei care staţionează, părinţii care îşi aşteaptă copiii".

 

 

Tags: scoli, elevi, bucuresti,


VIDEO PROTVPLUS.RO