Cîţu: Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri pentru protejarea copiilor

02-02-2021 20:29


Florin Cîţu

Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui "plan bine stabilit de măsuri" elaborate de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, afirmă prim-ministrul Florin Cîţu.

"Ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţă normală. Vestea bună este că majoritatea şcolilor se vor redeschide de luni şi vor fi reluate cursurile cu prezenţă fizică. Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ. Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfăşoare în condiţii de siguranţă sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2", a scris Florin Cîţu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Premierul punctează şi faptul că există un grad mare de disponibilitate la vaccinare în rândul personalului din învăţământ.

"Un alt aspect încurajator este faptul că mulţi angajaţi din învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programaţi pentru vaccinare şi 27.033 s-au vaccinat deja", a precizat Cîţu.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO