Sora elevului corectat greșit s-a dus la învățător să îi ceară explicații. Ce a pățit


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 20:10
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 18:49
Categorie: Stiri Educatie

Este scandal la o şcoală din Iaşi, după ce părinţii unui elev de clasa a doua îl acuză pe învăţătorul băiatului lor că i-a corectat greşit o lucrare.

 Cadrul didactic ar fi notat că varianta corectă a cuvântului „patinoar” se scrie cu „u”, şi nu cu „o''. Învăţătorul nu a dorit marți să cometeze, însă ministrul Eduatiei a declarat că regretă situaţia, şi a pormis că îl va trimite la o evaluare.

Învăţătorul care a corectat tema elevului a modificat cu roşu cuvântul „patinoar", scris corect de elevul de clasa a II-a, iar deasupra vocalei „o" a pus „u". Tot el ar fi subliniat cuvântul „derdeluş", despărţit corect în silabe de copil.

Maracajele cu roşu au stârnit nemulţumirea părinţilor, iar sora băiatului a mers la şcoală şi a încercat să discute cu dascălul.

Mădălina Tarnoveski, sora elevului:M-am dus la învăţător şi învăţătorul nu a găsit nicio explicaţie. „Nu aveţi dreptate, nu mă luaţi la întrebări.” M-a şi trimis la DEX, că aşa se scrie corect. I-am arătat pe telefon cum se scrie corect."

Ionel Tarnoveski, tatăl elevului: „Mi s-a părut anormal ca copilul să înveţe limba română greşit."

Părinţii copilului au publicat lucrarea pe internet, iar pentru că postarea s-a răspândit în mediul virtual, la liceul unde învaţă elevul a început o anchetă.

Dorina Doroftei, director adjunct la Liceul Mihai Eminescu din Iași: ,Astăzi (n.r - marți) a avut loc o primă discuţie cu învăţătorul şi i s-au cerut explicaţii. Mâine vor da un punct de vedere, urmează să strângă celelealte caiete de la elevi, ca să vadă ce au scris ceilalţi copiii."

Cazul a intrat şi în atenţia Ministerului Educaţiei.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: „Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine. Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă nu ştie să scrie corect. "

Învăţătorul în cauză a mers marți la catedră, dar nu a dorit să comenteze situaţia. În apărarea lui au sărit însă părinţii altor elevi.

Părinte: „Nu este adevărat nimic. Domnul învăţător are dreptate. Familia scoate din context."

Ca să lămurească situaţia, conducerea liceului a cerut caietele tuturor elevilor de la clasa unde predă acest învăţător ca să vadă dacă aceeaşi corectură a fost făcută în mod greşit şi în cazul altor copii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO