Cât scot din buzunar părinții care n-au cu cine să-și lase copiii în vacanță

×
Codul embed a fost copiat

Până la 300 de lei, pe zi: atât îi poate costa vacanța copiilor pe părinții care s-au întors la serviciu și nu au cu cine să îi lase pe cei mici.

Școlile și grădinițele de stat sunt închise până luni. Așa că mulți s-au descurcat cum au putut: au chemat bone, închiriate cu oră, i-au dus la after-school sau la grădinițe private. Sunt şi părinți care și-au luat concediu și i-au dus la munte pe copii.

Părinţii care îşi aduc zilnic copiii la un centru educativ din Galaţi plătesc 30 de lei pe zi, bani care acoperă şi gustările. Unii nu au bunici disponibili, alţii vin pentru programul gândit să le dea un start bun înainte de şcoală, numit „storytelling". Altfel, ar fi stat cu tableta în mâna sau nu s-ar fi desprins de televizor.

Alina Golăes, manager: „În perioada asta de vacanțe intersemestriale, centrul nostru e plin, după cum se vede. Pentru că părinţii nu au opţiuni. Din păcate, Galaţiul nu oferă ce au Bucureştiul şi alte oraşe.”

Aproape 10.000 de preşcolari sunt înscrişi la 60 de grădiniţe de stat din Sectorul 4, însă în această săptămână nici una nu funcţionează. Inspectorul şcolar spune că i-a întrebat pe directori dacă au avut solicitări din partea familiilor pentru a menţine câteva grupe, dar aceştia au spus că nu. Pe copiii celor la care bănuim că nu a ajuns întrebarea îi găsim acum la grădiniţe private.

Citește și
revelion copii
Revelionul copiilor la hotelurile din Poiana Brașov. Suma plătită de părinți
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

În jur de 350 de lei pe săptămână costa preluarea temporară a celor mici la particulari.

Roxana Stoicescu, manager: „Ne bat la uşă, în general în timpul vacanțelor de o săptămână, părinţii de la grădiniţele de stat.”

Varianta cea mai comodă este şi cea mai costisitoare. Agenţiile de bone au anticipat solicitările şi pot oferi o doică în mai puţin de 24 de ore.

Andreea Mandache, reprezentant agenție:A început să sune telefonul, avem foarte multe cereri.”
Reporter: „Cât costă?”
Andreea Mandache: „Vorbim pe oră, 20-30 de lei.”

Adică între 150 şi 300 de lei pe zi, în funcţie de programul părintelui şi de cum negociază cu bonă.

Nici dacă aveţi copii mai mari nu scăpaţi de cheltuieli. O zi la patinoarele private costă peste 100 de lei. În Bucureşti există un singur patinoar public, cu acces gratuit, la care părinţii îi aduc dimineaţa pe copiii mai mari, cu tot cu pachet. Îi mai iau seara, epuizaţi şi gata de pus la somn.

Reporter: „Zilele astea ce faci?”
Copil: „Mă duc la patinoar. Mai facem şi nişte lecţii.”
Reporter: „Dar în fiecare zi patinoar?”
Copil: „În fiecare zi!”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Aproape un sfert dintre copii renunţă la şcoală.
Aproape un sfert dintre copii renunţă la şcoală. "Am 6, niciunul nu ştie să scrie"

Țara noastră a ajuns pe un rușinos loc trei în UE la abandonul școlar și fenomenul este în creștere. Doar Spania și Malta sunt înaintea noastră. La fel de grav este și faptul că puțini tineri intră în câmpul muncii după ce renunță la școală.

Revelionul copiilor la hotelurile din Poiana Brașov. Suma plătită de părinți
Revelionul copiilor la hotelurile din Poiana Brașov. Suma plătită de părinți

Pentru că părinții să se distreze în voie, multe restaurante și hoteluri de la munte organizează și revelionul copiilor. Sunt petreceri cu personaje din povești cunoscute și meniuri atent gândite.

Cum arată sărbătorile familiilor despărțite de mii de kilometri:
Cum arată sărbătorile familiilor despărțite de mii de kilometri: "Depresie"

Mii de români şi-au petrecut Crăciunul departe de părinţi şi fraţi, în ţările în care locuiesc şi muncesc de ani buni. Ca să fie mai aproape de cei dragi au vorbit prin Skype ori au folosit reţelele sociale.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.