Camera Deputaților a devenit „sală de judecată”. Zeci de elevi au pus în scenă procesul „arhitectului” Holocaustului
Preț de câteva ore, Camera Deputaților a devenit sală de judecată. Acolo a fost simulat procesul celui supranumit arhitectul Holocaustului.
Zeci de liceeni care au intrat în pielea personajelor cum au știut ei mai bine. Totul face parte dintr-un eveniment dedicat elevilor, care continuă astăzi.
44 de liceeni de la șapte școli din București și Sibiu au pus în scenă procesul lui Adolf Eichmann, care a avut loc în 1962.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Totul s-a întâmplat în sala de plen a Camerei Deputaților. Scenariul aparține unui dramaturg israelian, iar de regie s-a ocupat Carmen Lidia Vidu, cu sprijinul Operei Naționale București.
Elev: „Eu sunt martor și am fost liderul unei revolte dintr-un ghetou din Varșovia și am făcut toți repetiții la comun."
Reporter: Cât a durat pregătirea?
Elev: „În jur de 2 luni și am avut în ultima săptămână pregătire intensivă, mergeam în fiecare zi și repetam câte 4 ore pe zi."
Elev: „Având în vedere că sunt an terminal la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și dau la Facultatea de Drept, mă ajută pentru că partea aceasta judiciară este clar o practică pentru aspirațiile mele viitoare."
Evenimentul face parte dintr-o conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată liceenilor.
Tova Ben Nun-Cherbis, fondator și președinte al Complexului Educațional Laude-Reut: „Ei au făcut internshipuri la 20 de ambasade. La ambasadele unde ei s-au dus să facă intershipuri, fiecare și-a ales un lider care joacă rolul ambasadorului țării și noi am legat acest congres de diplomație cu istorie, istoria Holocaustului, istoria celui de-al Doilea Război Mondial."
Proiectul a ajuns la ediția cu numărul 15.