Anunțul Ministrului Educației despre situația elevilor în următoarea săptămână


Ultimul update: Duminica 27 Ianuarie 2019 13:33
Data publicarii: Duminica 27 Ianuarie 2019 12:56
Categorie: Stiri Educatie
Vacanta elevi

Ministrul Educației a anunțat că școlile și grădinițele se redeschid începând de luni, 28 ianuarie, precizând că aceasta va fi ultima săptămână, înainte de vacanța intersemestrială.

Ministrul a spus că elevii trebuie să fie la școală în ultima săptămână din semestru pentru a li se încheia mediile. 

”Elevii se duc la școală. Săptămâna care începe mâine (n.r. luni) este ultima din semestru. Ca urmare, se încheie situațiile școlare și noi nu putem bulversa încheierea semestrului. Invit pe părinți, copii și colegii profesori să se pregătească pentru școală”, a declarat Andronescu, la Antena 3.

Amintim că vinerea trecută, la recomandarea ministrului Sănătăţii, s-au închis toate şcolile din România din cauza gripei.

Ministrul Educaţiei a precizat, în contextul răspândirii infecţiilor respiratorii, că "triajul, în fiecare dimineaţă, este foarte serios făcut în fiecare şcoală"."Şi lucrul acesta îmi dă un gram de linişte", a afirmat Andronescu.

Ministrul i-a sfătuit pe părinţi să-i ducă pe copii mai întâi la medic dacă suspectează că aceştia prezintă simptome de gripă sau răceală. "Să nu-i ducă la şcoală dacă consideră că sunt suspectaţi, să-i ducă la medic întâi şi întâi şi după aceea medicul să decidă ce trebuie să facă copilul", a mai spus Andronescu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO