„Are hainele murdare şi miroase a urină”. Coșmarul unei mame care a ajuns cu băiatul la Urgențe

Ultima actualizare: 13-12-2019 21:29
medic Braila
debraila.ro

O femeie pediatru de la Spitalul Județean de Urgență Brăila ar avea grave probleme de comportament şi igienă, conform mai multor pacienți care au ajuns în cabinetul acesteia.

Cazul a ieşit la iveală în urma unei postări pe Facebook, iar conducerea spitalului a anunţat că se va face o anchetă internă, reatează debraila.ro.

„De la intrare te ia un miros de urină, doamna doctor mirosea a urină, dresuri rupte, parcă hărtănite de câini, papucii care trebuiau să fie albi, rupţi şi au devenit culoarea urinei, iar cizmele lungi erau rupte şi jupuite, fusta descusută, iar halatul plin de mizerie, la fel ca şi papucii. Acest medic şi-a permis să pună mâna pe fiul meu, care a vomat ulterior la toaleta din spital. Fac menţiunea că, în mod repetativ, a întrebat de dureri în gât, de burtă, a scris într-un caiet, iar eu am vrut doar să-l vadă un oftalmolog şi doream doar trimitere de la Pediatrie la UPU”, a scris pe Facebook mama unui băiat de 13 ani, care a ajuns la Urgențe și în cabinetul medicului respectiv.

Cu mesajul femeii au fost de acord și alte zeci de persoane, care au povestit că au trecut prin aceeași experiență în cabinetul doctoriței.

Şeful CJ Brăila: „Un astfel de medic nu trebuie să mai intre în contact cu pacienţii!”

 

Joi, şeful Consiliul Judeţului Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a luat atitudine faţă de caz.

„Este tragic şi revoltător ce se întâmplă. Managerul Spitalului Judeţean trebuie să identifice şi să aplice procedurile legale astfel încât situaţia să nu se mai repete. E o situaţie înspăimântătoare, mai ales că doamna e medic pediatru. Eu cred că un astfel de medic nu trebuie să mai intre în contact cu pacienţii, mai ales că este vorba despre copii. Este opinia mea categorică. Totuşi, cred că şi colegii doamnei doctor şi şefa Secţiei Pediatrie ar trebui să tragă un semnal de alarmă şi să discute cu medicul, să facă tot ce le stă în putinţă pentru a se evita aşa ceva. E jenant că vorbim de igiena unui doctor”, a declarat şeful CJ.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a precizat vineri că nu a primit nicio sesizare oficială la nivelul spitalului, că s-a autosesizat în urma discuţiilor din spaţiul public.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO