Un profesor american a predat în România în ultimii ani ai lui Ceaușescu: Prima impresie: „o lipsă a curentului electric”
Un profesor american care a predat în România din timpul regimului Nicolae Ceaușescu își povestește impresiile, la 35 de ani de la căderea comunismului. Totul era întunecat și rece iar la orice magazin de pâine erau cozi, povestește dr. David L. Hadaller.
Dr. David L. Hadaller a fost, între 1987-88, profesor Fulbright la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași și a povestit despre experiența din românia comunistă într-un interviu realizat de Presshub.
►Prima mea impresie la Otopeni a fost că e o lipsă sau o întrerupere a curentului electric. Aeroportul slab luminat era rece și întunecat chiar și la ora șase seara, în octombrie.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
►Oamenii au învățat să meargă pe mai puțină lumină în centrul Bucureștiului. Alt aspect care mi-a atras atenția: nu existau reclame strălucitoare.
►Autoritățile erau convinse că lectorii Fulbright nu erau doar propagandiști activi pentru „Occident”, ci și „agenți” ascunși pentru serviciile de informații americane.
►Cum ar putea exista cozi la pâine? Mai târziu mi s-a spus că oamenii strâng alimente pe baza zvonurilor că nu vor mai fi sau cumpărau mai multă pâine din cauza penuriei din satele lor, unde nu erau prea multe brutării.