Un pompier din Bistrița-Năsăud care mergea în concediu cu soția a fost primul salvator care a intervenit la un accident cumplit, cu cinci victime.

După impactul dintre două mașini, o tânără a rămas blocată într-unul dintre vehicule. Pompierul a acționat contracronometru, a evaluat rapid starea victimelor și a cerut intervenția unui elicopter smurd.

Accidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Beclean: într-o curbă, o șoferiță de 26 de ani ar fi intrat cu mașina într-un vehicul ce venea din sens opus.

Ilie Dunca, pompierul care se afla în timpul liber, a oprit imediat să ofere ajutor.

Ilie Dunca, pompier: „Am tras pe dreapta, mi-am dat seama că este vorba despre un accident destul de grav, pentru că era un număr mare de victime, am considerat că este nevoie și de intervenția elicopterului”.

În total, au fost cinci persoane rănite, iar pompierul a reușit să ofere, prin 112, informații foarte utile colegilor.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „Colegul nostru a ajuns la câteva secunde după producerea impactului, a găsit o imagine sumbră, cinci victime în agonie, a făcut o recunoaștere rapidă, și a dat seama că tânăra era rămasă blocată în autoturism, era semiconștientă”.

Militarul s-a asigurat că toate victimele se mențin în stare stabilă până la preluarea de către echipajele medicale.

Pompierul erou, Ilie Dunca, are 32 de ani și este militar din 2012.

Ca maior, de aproape cinci ani este comandantul subunității de pompieri din Bistrița. Pentru intervenția de acum, a fost felicitat și de reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne.