Un peşte din Asia costă sute de mii de dolari şi este păzit de gardieni înarmaţi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
arowana
iStock

Pe lângă iahturi, avioane şi vile, oamenii înstăriţi din Asia au o nouă pasiune: peştele arowana, o specie aflată pe cale de dispariţie, care se poate vinde şi cu câteva sute de mii de dolari, relatează CNBC.

Peştele arowana este una dintre cele mai scumpe specii de peşti din lume, preţul unui singur exemplar putând urca până la 300.000 de dolari. Valoarea lui este atât de mare, încât în Malaezia, pentru a i se fură peştele, posesorul unui acvariu a fost injughiat mortal şi aproape decapitat. Iar la concursurile de frumuseţe, exemplarele rare sunt escortate de paznici înarmaţi.

În unele zone din Asia, peştele este atât de iubit, încât proprietarii dau bani pentru a le efectua operaţii estetice, 90 de dolari pentru o operație la ochi și 60 de dolari pentru una la obraz.

Nu toţi peştii arowana au preţuri mari însă. În Singapore, de exemplu, un pui se vinde cu doar 300 de dolari, iar un adult albinos rar se poate vinde cu 70.000 de dolari sau chiar mai mult.

Cumpărătorii apreciază la el atât aspectul, cât şi faptul că este o specie de peşti foarte rară - fiind aproape dispărut din sălbăticie.

De altfel, din 1975 încoace, peştele arowana este protejat prin Actul Speciilor pe cale de Dispariție, semnat de 183 ţări. Actul a făcut vânzarea peştelui ilegală - evoluţie ce a dus la creşterea preţului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO