Un oraș din SUA a eliminat obligativitatea purtării măștii de protecție, din cauza unei fetițe de 9 ani: „Sunt agresată”

Ultima actualizare: 12-03-2021 19:37
masca de protectie
Shutterstock

Orașul Sioux Falls din Dakota de Sud va elimina obligativitatea purtării măștii de protecție, după ce o fetiță de 9 ani a trimis o scrisoare consiliului orașului, spunând că a fost „batjocorită” la școală pentru că nu purta mască.

Primarul Paul TenHaken a votat să nu mai prelungească această măsură, în ciuda faptului că sunt raportate sute de cazuri noi de infectare în fiecare zi în stat, în ultima săptămână, transmite independent.co.uk.

Fata a mai spus consiliului că familia ei a fost rugată să părăsească un magazin, deoarece niciunul dintre membri nu purta mască. TenHaken și-a exprimat votul pentru a nu mai prelungi măsura, care va expira sâmbătă, 13 martie.

„Am nouă ani și sunt în clasa a treia. Sunt aici pentru a vorbi despre cum sunt agresată în autobuz și la școală pentru că nu port o mască. Ei au spus că părinților nu le pasă de mine”, a povestit fata.

Mama fetei a declarat în fața consiliului că este mândră de fiica ei și a susținut că obligativitatea purtării măștii nu ar mai trebui prelungită.

„Cu această măsură îi faceți pe oameni să se simtă îndreptățiți să creadă că sunt mai buni decât ceilalți oameni și să privească de sus și să ne hărțuiască, doar pentru că luăm o decizie diferită, pur și simplu punând accent pe sănătatea mintală și fizică a familiei noastre", a mai adăugat femeia.

530.000 de americani au murit din cauza Covid-19 până acum și 29,3 milioane au fost infectați cu acest virus. Un studiu al Universității din Washington, publicat în octombrie, a estimat că 130.000 de vieți ar fi putut fi salvate dacă toată lumea ar purta mască de protecție.

Texas, Mississippi, Iowa, Montana, Oklahoma și Dakota de Nord au renunțat la obligativitatea purtării măștii de protecție, stârnind critici din partea președintelui american Joe Biden.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO