Un indian le-a lăsat pământul moștenire elefanților săi. Cum a reacționat soția

Ultima actualizare: 11-06-2020 14:43
elefanti
Shutterstock

Un indian a lăsat cea mai mare a pământului pe care-l deţine elefanţilor săi domestici, spre nemulţumirea soţiei şi copiilor, informează AFP.

Akhtar Imam, dintr-un sat din statul Bihar, din estul Indiei, şi-a modificat testamentul astfel încât cei doi elefanţi ai săi Moti, "perlă" în hindi, şi Rani, "regină", să moştenească 2,5 hectare de teren la moartea sa.

"Nu vreau ca Moti şi Rani, care fac parte din familia mea, să sufere după moartea mea”, a declarat în această săptămână pentru AFP acest manager al unui adăpost pentru animale, scrie Agerpres.

"Nu doresc ca elefanţii mei să aibă soarta elefanţilor orfani sau captivi, care sunt abandonaţi şi mor pe stradă sau pe terenuri părăsite din cauza lipsei de îngrijire corespunzătoare", a explicat el.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, i-a crescut Moti, 20 de ani, şi pe Rani, 15, încă de la naştere. Ei sunt urmaşii unui alt elefant domesticit, care între timp a murit.

Fiecare elefant are doi angajaţi dedicaţi care au grijă de el zi şi noapte. Cei doi se pot deplasa liberi pe proprietatea lui Akhtar.

Afecţiunea sa pentru pentru cele două pachiderme a crescut de anul trecut, atunci când acestea l-au salvat, potrivit spuselor sale, de "criminali înarmaţi", care altfel l-ar fi ucis în somn.
Iubitorul de animale îşi va lăsa totuşi soţia şi copiii cu o parte din pământ, mai mică însă decât cea care va reveni elefanţilor. O alegere care i-a făcut pe aceştia extrem de nefericiţi, notează AFP.

Elefantul asiatic este inclus pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.

Dintr-un număr evaluat azi la 45.000 de exemplare, aproximativ o treime trăiesc în captivitate. Unii elefanţi asiatici pot trăi peste 70 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO