Un copil de 4 ani din Italia s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 în noiembrie 2019. Ce au descoperit cercetătorii
Un băiat de patru ani din Italia a fost infectat cu coronavirus încă din noiembrie 2019, susțin cercetătorii.
Copilul, care locuia lângă Milano și nu călătorise în străinătate, a prezentat simptome de tuse pe 21 noiembrie anul trecut și a fost dus de urgență la spital câteva zile mai târziu, transmite Daily Mail.
Pe 5 decembrie 2019, i s-a luat o probă din gât, care a avut un rezultat pozitiv pentru virusul care provoacă Covid-19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Virusul nu a fost identificat în Italia până la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar câteva săptămâni înainte să se transforme în primul focar major din Europa.
China a fost mult timp acuzată că a acoperit epidemia în stadiile incipiente, neoferind astfel timp altor țări pentru a se pregăti.
Cea mai recentă descoperire vine la trei săptămâni după un studiu realizat de un institut din Italia, care a sugerat că virusul se răspândea încă din septembrie 2019.
Cercetătorii au descoperit că zeci de voluntari implicați într-un proces din septembrie până în martie au dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19 cu mult înainte de februarie.
Un alt studiu a constatat că cel puțin patru persoane aveau deja anticorpi până în prima săptămână a lunii octombrie, sugerând că ar fi putut avea virusul încă din septembrie.
Noul studiu sugerează că un băiețel de patru ani care prezenta simptome de tuse pe 21 noiembrie ar fi putut fi, de asemenea, infectat.
La nouă zile de la primele semne, băiatul a fost dus la spital cu simptome respiratorii și vărsături, se arată în studiu.
La 1 decembrie, a dezvoltat o erupție asemănătoare rujeolei și, la momentul respectiv, s-a presupus că aceasta era cauza.
Acest lucru a însemnat că proba luată pe 5 decembrie nu a fost „optimă” pentru detectarea Covid-19, deoarece a fost luată din gâtul băiatului și nu din nas.
Studiul a afirmat că o „răspândire pe termen lung, nerecunoscută” a virusului ar putea explica de ce focarul a fost atât de devastator pentru Italia în februarie și martie.
Alte studii au sugerat că virusul era deja prezent în Franța, Brazilia și Statele Unite înainte de sfârșitul anului 2019.
În mai, oamenii de știință francezi au spus că au găsit dovezi că un bărbat a fost infectat încă din 27 decembrie, crezând că are gripă.
Bărbatul de 42 de ani nu avea legături cu China, sugerând că „boala se răspândea deja în rândul populației franceze, potrivit cercetătorilor.