Avertisment dur despre numărul de cazuri de COVID-19 în SUA: "Vom ajunge la infectarea a 30% din populaţie"

01-12-2020 08:42


coronavirus

Aproape o treime dintre americani ar putea fi infectaţi cu noul coronavirus până la sfârşitul anului 2020, a declarat luni medicul Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite.

”Până la sfârşitul acestui an vom ajunge la infectarea a 30% din populaţia Statelor Unite”, a afirmat Gottlieb la emisiunea ”Squawk Box”, potrivit News.ro

Statele Unite au o populaţie de aproximativ 330 de milioane de oameni.

”Dacă te uiţi la state precum Dakota de Nord şi Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta.

Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecţii cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de 200.000.

Cu toate acestea, Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Gottlieb a afirmat că amploarea pandemie de coronavirus de pe parcursul anului 2020 ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului la începutul anului viitor, dacă va începe vaccinarea.

Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru COVID-19.

Remarcile sale au avut loc după ce compania Moderna a cerut luni FDA să autorizeze de urgenţă vaccinul său pentru COVID-19, în urma publicării datelor definitive ale studiului său clinic, care au arătat că acesta are o eficacitate de peste 94%.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO