Trotinetele, un pericol tot mai mare pentru pietoni: „Riști să te lovească pur și simplu”

Ultima actualizare: 12-08-2020 17:50

Cei care folosesc trotinete electrice au fost luați în vizorul polițiștilor.

Acest lucru se întâmplă după ce tot mai mulți pietoni din Cluj s-au plâns că adesea sunt puși în pericol, pe trotuar, de apariția celor care încalcă regulie de circulație și o iau de-a dreptul printre oameni.

Amenzile în astfel de cazuri pot depăși o mie de lei.

Trotinetele electrice au devenit tot mai populare, ca soluție modernă pentru a fluidiza traficul, însă în marile orașe, cei care le folosesc ajung să încalce regulile de circulație. Pietonii spun că adesea ei circulă haotic, iar unii au fost chiar martori la incidente rutiere produse de tineri care circulă neregulametar.

Bărbat: „Riști să te lovească pur și simpu. În primul rând, să nu aibă acces pe unde au pietonii acces, e foarte simplu, pentru că sunt lucruri separate cele două și la viteza cu care circulă sunt șanse foarte mari de accidente pentru pietoni.”

Bărbat: „Să respecte culoarele pe care sunt obligați să meargă, să nu dea în lume, pentru că e agloeratie și pe trotuare și să meargă civilizat. Să respecte regulile, legile.”

Bărbat: „Din câte știu, există niște reguli, se aplică la fel ca pentru bicicliști. Bineînțeles, ar trebui să se asigure la fel ca și bicicliștii. Pe unde sunt trasee pentru biciclete să circule pe acolo. Asta e datoria lor. Dacă nu și-o îndeplinesc, partea lor de datorie, atunci trebuie sancționați.”

Polițiștii au început să dea și amenzi: în ultimele zile au fost sancționați peste 25 de bicicliști sau conducători de trotinete, fie pentru că nu purtau cască de protecție, fie pentru că circulau pe trotuare.

Beatrice Milonean, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „Au fost legitimate peste 260 de persoane și au fost verificate peste 160 de vehicule.”

Cei care au trotinete se plâng, la rândul lor, că nu au la dispoziție destule pistele speciale.

Bărbat: „Chiar eu am o trotinetă. Încerc să respect regulile. În România este destul de greu, pentru că nu prea sunt locuri pe unde să mergi cu trotineta.”

Amenzile pleacă de la 580 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO