Tot ce trebuie să știi despre Husky. Îngrijire, caracteristici și temperament. Cât și ce trebuie să mănânce

husky
Shutterstock

Husky, un câine de sanie cu blană groasă, de talie medie și rezistență mare, a fost crescut pentru a lucra în haite, trăgând încărcături ușoare la viteze moderate pe întinderi înghețate vaste.

Sunt prietenoși, pretențioși și demni. Ochii migdalați, grațioși și de talie medie ai husky-ului pot fi căprui sau albaștri și uneori unul din fiecare și transmit o expresie ascuțită, dar amabilă. Cu picioare rapide și agile, husky sunt cunoscuți pentru mersul lor puternic, dar aparent fără efort. Câine de talie mare, cu o greutate de cel mult 60 de kilograme, sunt sensibil mai mici și mai ușori decât vărul lor voinic, malamutul de Alaska.

Totul despre câinii husky

Fiind câini de haită înnăscuți, se bucură de viața de familie și se înțeleg bine cu alți câini. Prietenia înnăscută a husky-ului îi face să fie câini de pază buni.

Aceștia sunt câini energici care nu rezistă să nu urmărească animalele mici, așa că un spațiu de alergare sigur este o necesitate. O trăsătură atractivă a rasei: acești câini sunt în mod natural curați, cu puțin miros de câine.

Husky-ii sunt grozavi pentru familiile și proprietarii cu un stil de viață activ.

Citește și
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Ei au fost crescuți inițial drept câini de muncă, ceea ce înseamnă că au nevoie de exerciții fizice regulate și intense. Acesta este un animal pentru un proprietar cu un stil de viață activ, care este pregătit să țină pasul cu animalul său energic.

Ține cont de faptul că aceste animale adoră să alerge, așa că, dacă ai o grădină mare, dă-le șansa de a-și întinde picioarele, dar numai dacă ai un gard peste care sunteți sigur că nu poate sări.

Totuși, atunci când ești în public, este recomandat să nu-i scoți niciodată din lesă, deoarece au obiceiul de a alerga neobosit - chiar dacă există un gard în cale. Încearcă o lesă lungă sau, dacă ești deosebit de activ, poți alerga alături de ei pentru a-i obosi cu adevărat.

Indiferent dacă husky-ul tău va trăi alături de alte animale de companie sau nu, este recomandat să îl cumperi de la un crescător de renume care a socializat câinele de mic. Acest lucru va ajuta la evitarea oricăror probleme comportamentale mai târziu în viață.

husky

Îngrijirea blănii și exerciții fizice

Husky-ul siberian este considerat o rasă "naturală". Se curăță singuri în mod remarcabil și adesea au nevoie doar de câteva băi pe an, cu excepția cazului în care sunt prezentați în expoziții de câini.

Periajele săptămânale ajută la menținerea blănii și a pielii în stare bună. Siberienii au o blană dublă, un strat inferior și un strat de păr de pază.

Subpachetul se desprinde de două ori pe an și este important să se perie în mod continuu vechea blană, folosind o perie cu ace și un pieptene de metal.

Acordă o atenție deosebită lungimii unghiilor și păstrează-le tăiate pentru a preveni orice problemă la picioare. Cânii care concurează în competiții necesită o îngrijire ceva mai selectivă pentru o prezentare cât mai bună.

De asemenea, ar trebui să verifici și să tai în mod regulat unghiile câinelui tău pentru a te asigura că acestea sunt confortabile și pentru a evita orice potențiale probleme de sănătate.

Ai grijă să alerge sau să fie activ timp de 2 ore pe zi sau până obosește.

husky

Ce să îi dai să mănânce

Cu două ore de exerciții fizice în fiecare zi, va trebui să îți hrănești bine Husky-ul pentru a îi menține nivelul de energie ridicat. Istoria lor nomadă înseamnă că acești câini sunt obișnuiți cu schimbări în sursele de hrană și în dietă, așa că poți să amesteci mâncarea.

Ar trebui să alegi alimente bogate în proteine de calitate și sărace în cereale. Cerealele nu erau o sursă de hrană ușor de găsit în Siberia, așa că ei sunt slab adaptați la digerarea amidonului din ele.

În timp ce îl dresezi, dă-i recompense pe bază de pește, cum ar fi somonul uscat - deși merită menționat faptul că acestea ar trebui folosite doar ocazional, ca parte a unei diete echilibrate, scrie akc.org.

Cum să dresezi un husky

husky

Husky-ii sunt o rasă inteligentă și independentă care va reacționa bine la o rutină consistentă și la stimulare mentală. Ar trebui să oferi laude sau o recompensă gustoasă atunci când câinele este calm în prezența altor câini și a oamenilor.

Dacă devine anxios sau agitat, ar trebui să îi distragi atenția și să îl îndepărtezi de situația respectivă.

Din nefericire, chiar și cei mai blânzi câini husky sunt cunoscuți ca având un comportament imprevizibil, cum ar fi să fugă fără avertisment, așa că, indiferent de cât de mult îl dresezi - întotdeauna există riscul să o ia la fugă sau să facă un lucru la care nu te aștepți.

Toate rasele beneficiază de o socializare timpurie, de un antrenament de bază pentru ascultare și de învățarea bunelor maniere, iar husky-ul nu face excepție.

Pentru acei stăpâni care doresc să își lucreze câinii în hamuri, dresajul pentru acest lucru necesită ore de dedicare și răbdare.

Sunt disponibile mai multe cărți despre dresaj care oferă sfaturi și informații pentru început.

Cea mai bună abordare este de a face ca toate exercițiile de dresaj să fie distractive atât pentru câine, cât și pentru cel care îl conduce. Câinii husky sunt foarte sociabili și au nevoie în mod regulat de compania oamenilor lor sau a altor câini; nu sunt potriviți pentru a fi lăsați singuri toată ziua.

Cel mai important, ei au o dorință copleșitoare de a alerga și ar trebui să fie ținuți în lesă sau într-o zonă împrejmuită în siguranță în permanență și să nu fie lăsați niciodată fără lesă.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Detaliul ascuns din portretul regelui Charles și a reginei Camilla aproape că a trecut neobservat. Ce reprezintă, de fapt
Detaliul ascuns din portretul regelui Charles și a reginei Camilla aproape că a trecut neobservat. Ce reprezintă, de fapt

Regele Charles și regina Camilla au marcat un an de când se află pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii printr-o fotografie.  

Motivul real pentru care în fiecare cameră de hotel există o Biblie. De ce se pun bani printre pagini
Motivul real pentru care în fiecare cameră de hotel există o Biblie. De ce se pun bani printre pagini

Probabil că cel puțin o dată în viață v-ați întrebat atunci când v-ați cazat la un hotel de ce există în cameră o Biblie.

 

Lista secretelor longevității unui bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
Lista secretelor longevității unui bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina

La 110 ani, unul dintre cei mai în vârstă oameni din lume încă își conduce mașina zilnic.

Recomandări
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front

Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă, informează Reuters şi AFP.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.