Rase de câini de talie mare. Cei mai cunoscuți câini mari, de la ciobănescul german sau carpatin, până la Cane Corso

rase de caini de talie mare
Shutterstock

Iubitorii de câini care locuiesc la curte sau au spațiu mai mult la dispoziție, vor opta pentru un câine de talie mare sau foarte mare. Deși nu sunt neaparat ușor de crescut, aceste rase sunt printre cele mai iubitoare.

Rase de câini mari 

Atunci când vine vorba de câinii de talie mare, specialiștii spun că alegerea lor trebuie făcută în primul rând în funcție de caracterul și personalitatea acestora. 

Aspectul lor este important și oricine își dorește un câine frumos, dar când alegeți rasa, asigurați-vă că vă documentați foarte bine legat de nevoile și personalitatea câinelui. 

Pitbull Terrier

Citește și
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
rase de caini de talie mare

Atunci când Pitbullii sunt crescuți într-o casă iubitoare, ei devin unii dintre cei mai buni câini de familie. Crescut inițial ca momeală pentru tauri, rasa Pitbull s-a mutat în cele din urmă în casă și adesea și-a luat rolul de dădacă în serios, deoarece sunt câini extrem de buni cu copiii.

Chow Chow

rase de caini de talie mare

Ai văzut vreodată un câine la fel de drăguț ca și numele său? Chow Chow este un uriaș blând care are nevoie doar de exerciții fizice moderate, ceea ce îi face să fie un câine potrivit pentru cei care stau la oraș.

Dalmațian

rase de caini de talie mare

Crescuți pentru a păzi caii și trăsurile, dalmațienii sunt în mod natural protectori - unii oameni vor avea probleme în a manipula unul, darămite 101! Ei pot fi distanți cu străinii, dar sunt câini de casă iubitori și parteneri atletici de alergare.

Collie

rase de caini de talie mare

Această rasă este inteligentă și loială. În timp ce collie cu părul lung și "aspru" sunt mai cunoscuți, fanii câinilor cu părul scurt ar putea alege unul "neted".

Boxer

rase de caini de talie mare

La fel ca atleții după care sunt numiți, boxerii sunt puternici, grațioși și jucăuși. De asemenea, sunt grozavi cu copiii, datorită naturii lor protectoare. Deoarece au tendința de a se juca de-a câinele de pază, boxerii ar trebui să petreacă timp cu oamenii și cu alte animale de companie atunci când sunt tineri.

Ciobănesc german

rase de caini de talie mare

Un câine foarte inteligent a cărui rasă se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Este un câine cu o constituție robustă, oase puternice și o personalitate la fel de bine conturată.

Cunoscuți pentru curajul lor, ciobăneștii germani sunt membri loiali și blânzi ai familiei. De asemenea, sunt foarte ușor de dresat și pot executa o mulțime de comenzi.

Golden Retriver

rase de caini de talie mare

Nivelul lor ridicat de capacitate cognitivă le permite să învețe rapid diverse sarcini. Acest lucru îi face candidați ideali pentru roluri de instruire, asistență și terapie.

Câinii Golden Retriver prezintă abilități excelente de rezolvare a problemelor, pot urma comenzi complexe și excelează în antrenamentele de obediență. Dincolo de inteligența lor inerentă, Golden Retrieverii sunt extrem de inteligenți din punct de vedere emoțional, manifestând un simț acut al empatiei și al înțelegerii.

Labrador

rase de caini de talie mare

Labrador Retrieverul a fost crescut pentru a fi atât un companion prietenos, cât și o rasă de câini de muncă. Din punct de vedere istoric, și-au câștigat existența ca ajutoare ale pescarilor: trăgând plasele, aducând frânghii și recuperând peștele din frigul Atlanticului de Nord.

Labrador de astăzi este la fel de binevoitor și muncitor ca și strămoșii săi și este, de asemenea, una dintre cele mai populare rase de câini de talie mare.

Doberman

rase de caini de talie mare

Dobermanul este un câine puternic, elegant, cu blană fină, scurtă și poate fi maro, neagră, albastră sau cafenie cu pete ruginii (cunoscută și sub numele de Isabella).

Masculii adulți măsoară în jur de 69 de centimetri, iar femelele adulte 65 de centimetri. Adultul Doberman cântărește în jur de 32-45 de kilograme.

Rottweiler

rase de caini de talie mare

Câinii Rottweiler (sau „Rotties”) sunt mari, compacți și pot fi recunoscuți ușot pentru blana lor complet neagră, cu pete ruginii bine definite.

Câini solizi, puternici și foarte agili, putând alerga și sări cu ușurință. Femelele adulte au o înălțime de 58-64 de centimetri și cântăresc în jur de 38 de kilograme, în timp ce masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc în jur de 50 de kilograme.

Ciobănesc de Berna

rase de caini de talie mare

Unul dintre cei mai iubiți și admirați câini de păstorit, Ciobănescul de Berna a fost dezvoltat în Elveția și este considerat mândria țării.

Adorabili atunci când sunt pui, câinii cresc în adevărate bijuterii pe patru picioare. Se remarcă prin statura sa puternică și robustă, personalitatea prietenoasă și blana sa moale și catifelată, acoperind un strat subțire, dar dens

Câini sunt ușor de recunoscuți datorită coloritului lor, majoritar negru, cu alb în partea de față și pe bot și o bordură maro.

Huski Siberian

rase de caini de talie mare

Este un câine de talie mare dezvoltat în zonele nordice ca animale de tracțiune a săniilor. Ochii de un albastru strălucitor și blana cu aspect distinctiv sunt probabil cele mai remarcabile caracteristici ale unui câine Husky Siberian. Astăzi, rasa a devenit foarte populară ca animale de companie în toate zonele globului, în special datorită personalității sale prietenoase cu copii și a inteligenței sale.

Weimaraner

rase de caini de talie mare

Weimaranerul este unul dintre cei mai remarcabili câini. Culoarea gri-argintie, inconfundabilă a acestei rase, ochii strălucitori îl disting de orice altă rasă de câine.

Înalți și filiformi, acești câini sunt extrem de grațioși și grațioși și pot dezvolta o viteză și rezistență remarcabile.

Masculii adulți au 61-69 cm și cântăresc aproximativ 27 kg, în timp ce femelele au 56-64 cm, cântărind aproximativ 22,5 kg.

Ciobănesc Belgian – Malinois

rase de caini de talie mare

Ciobănescu Belgian, cunoscut și ca Malinois, este o rasă deosebit de inteligentă, jucăușă și un foarte bun câine de pază.

Elegantul și sofisticatul Ciobănesc Belgian există în patru varietăți, care diferă foarte mult în aspect. Toți au un lucru în comun, și anume nevoia mare de a se mișca și a fi activi, necesitând mult timp și multă experiență din partea stăpânului.â

Foarte obedient și prietenos cu copiii, Malionis este un câine perfect pentru familie, dar având în vedere dimensiunile lui, este important să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru el.

Ogarul Englez (Greyhound)

rase de caini de talie mare

Greyhound este prototipul ogarului și unul dintre cele mai rapide animale terestre din lume, fiind folosit foarte des în cursele de câini.

Dezvoltată ca o rasă de vânătoare, ogarul englez este înalt, zvelt și oricine a avut de-a face cu el va spune că e mult mai mult decât un simplu sprinter.

Datorită naturii sale calme și prietenoase, britanicul este un companion adaptabil și un câine de familie ideal.

Vișlă maghiară

rase de caini de talie mare

Acest câine numit de multe ori versiunea canină a statuilor antice grecești, are o constituție perfectă, care îmbină suplețea, musculatura și trăsăturile.

Rasa Visla maghiară a fost dezvoltată de vânătorii maghiari, iar câinii sunt ușor de dresat, extrem de inteligenți și versatili. Trebuie spus, însă, că această rasă are o energie ieșită din normal și poate fi o adevărată provocare să aveți de-a face cu el.

Masculii ajung la o înălțime între 58 și 64 cm, iar femelele până la maxim 60 cm. Greutatea variază între 18 și aproape 30 de kilograme. Coada ajunge până la glezne și este ușor îndoită.

Rase de câini de talie foarte mare

Rasele de câini de talie mare fac parte, de obicei, din grupa câinilor de muncă, ceea ce înseamnă că au fost crescute inițial pentru a-i ajuta pe oameni cu sarcini precum trasul saniei și al căruțelor, paza animalelor și a caselor și protejarea familiilor.

Câinele lup irlandez (Irish Wolfhound)

rase de caini de talie mare

Cu o înălțime medie de 76 cm, Irish Wolfhound este, fără îndoială, un uriaș. Wolfhound-ul este atât înalt, cât și lat. Această rasă de câini poate ajunge la o greutate de 48 de kilograme.

Deși istoria lor datează încă din secolul I d.Hr., rădăcinile Irish Wolfhound-ului modern se află mai recent, în secolul al XIX-lea, când Căpitanul Graham a reînviat rasa.

Odată ajunsă la vârsta adultă, această rasă masivă și cu blană zbârcită este de obicei un adevărat gigant blând, însă ca pui și tineri sunt turbulenți, neîndemânatici și, sincer, enormi.

Saint Bernard

rase de caini de talie mare

Puțini sunt cei care nu știu de Saint Bernard, iar dacă spui "rasă uriașă", aceasta este cea pe care mulți oameni o vor avea cel mai ușor în minte. Cu o înălțime medie a rasei de 80 cm și o greutate cuprinsă între 70 și 90 kg, acești câini sunt cu adevărat uriași.

Terranova

rase de caini de talie mare

Terranova sau "Newfoundland" sau "Newfies" este o altă rasă gigant mai cunoscută, renumită în special pentru dragostea lor pentru apă. Această pasiune este de obicei observată pentru prima dată la cățelușii care încearcă să intre în bolurile lor de apă sau care în mod repetat răstoarnă bolul pentru a se bălăci în baltă.

În medie, Newfoundlandul cântărește 71 kg și are o înălțime de 78 cm la nivelul umerilor, ceea ce îl face un câine cu adevărat masiv.

Dogue de Bordeaux

rase de caini de talie mare

Dogue de Bordeaux sau "Dogue", cunoscut și sub numele de Mastiff francez, este un câine destul de puternic și de mare. Cunoscut pentru colorația sa roșiatică de cafeniu și pentru fața zâmbitoare și puternic încrețită, istoria acestei rase este foarte amestecată, scrie dogtime.

De la munca la fermă, câine de război, câine de vânătoare și lupte de box, câine de momeli pentru tauri și câine de pază, iar acum, cel mai frecvent, câine de companie și câine de expoziție.

Dogue de Bordeaux au o înălțime medie de 63 cm și o greutate medie de 48 kg, ceea ce îi face totuși un câine impresionant de mare.

Leonberger

rase de caini de talie mare

Leonberger este una dintre cele mai pline de farmec rase gigantice, cu blana lor aurie roșiatică și o față neagră, seamănă cu un leu glorios și maiestuos. Leonberger a fost creat prin încrucișarea St Bernards, Newfoundlands și câini de munte din Pirinei, cu scopul de a crea un câine maiestuos, asemănător cu un leu.

Leonbergers provin din Leonberg, Germania, și au fost crescuți în mod selectiv pentru a semăna cu leii heraldici din motivul orașului de către primarul de atunci al orașului Leonberg, Heinrich Essen. Ei au servit ca câini de fermă și de pază, precum și ca însoțitori pentru cei bogați și nobili.

Ciobănesc anatolian

rase de caini de talie mare

Această rasă gigantică de pază și conducere a animalelor își are rădăcinile în protejarea animalelor de prădători și în asistarea oamenilor în deplasarea animalelor de la o pășune la alta pe platoul central al Anatoliei.

Ciobănescul Anatolian are o înălțime de 71-81 cm și o greutate de 50-59 kg. În țara lor natală, însă, este încă un câine de muncă, accentul fiind pus mult mai mult pe capacitatea de muncă decât pe aspect.

Mastiff napolitan

rase de caini de talie mare

Uriașul Mastiff Napolitan este un câine surprinzător de liniștit și, deși adesea este puțin lent la reacții, acest lucru nu trebuie confundat cu o lipsă de inteligență. Pur și simplu le place să se gândească bine la lucruri.

Faimoși pentru pielea lor grea și flască ce cade în riduri dramatice, cu aspectul unui câine care poartă o piele cu câteva numere prea mari, ei încă se cred pe deplin câini de companie.

Originile lor se află în sudul Italiei, unde au fost crescuți pentru a proteja casele, iar pielea lejeră a fost concepută pentru a face ca un prădător, om sau animal, să fie greu de prins de ei. Având o înălțime medie de 68 cm și o greutate de aproximativ 60 kg, Mastifful Napolitan trebuie să fie slab și tare sub o piele lejeră.

Mastiff tibetan

rase de caini de talie mare

Acest câine poate ajunge la 82 de cm și o greutate de 82 de kilograme. Are capul lat și ochii expresivi. Este o fire dificilă, dar un câine de pază extrem de bun. Este una dintre cele mai puternice rase, iar creșterea lui ar trebui făcută de un expert.

Marele Danez

rase de caini de talie mare

Una dintre cele mai înalte rase și care apare frecvent în Cartea Recordurilor Guinness pentru înălțimea lor, Marele Danez este o rasă gigant bine recunoscută.

Nu există o limită superioară de înălțime pentru Marele Danez, dar în jurul vârstei de 18 luni, înălțimea minimă pentru femele este de 71 cm, iar pentru câini de 76 cm. În medie, cântăresc în jur de 50 kg, iar acesta ar trebui să fie un câine slab și în formă, nu unul grăsuț și supraponderal, deoarece acele oase lungi au mult de lucru!

Deerhound

rase de caini de talie mare

Deerhoundul are o înălțime medie de aproximativ 76 cm și o greutate de aproximativ 42 kg, femelele fiind mai mici și mai ușoare, iar masculii mai înalți și mai grei.

Crescut mai recent pentru a doborî căprioarele și a le reține până când un vânător uman poate termina treaba, Deerhoundul are înregistrări scrise care datează de 500 de ani sau mai mult.

Cane Corso

rase de caini de talie mare

Face parte din familia câinilor Mastiff și trăiește în medie cam 10-12 ani. Atinge o înălțime de până la 72 de centimetri și o greutate de până la 55 de kilograme. Este un câine foarte afectuos cu familia, însă trebuie dresat încă de pui, ca să nu devină dominator față de persoanele străine.

Ciobănesc carpatin

rase de caini de talie mare

Această rasă românească poate atinge o înălțime de 73 cm și o greutate de 45 de kilograme. Are blana deasă și o fire calmă. Este folosit la turme și se simte foarte bine ajutându-și stăpânul în diferite munci.

Articol recomandat de sport.ro
"A fost blat la Dinamo - UTA?" Răspunsul lui Dumitru Dragomir după ce a văzut pe Arcul de Triumf
"A fost blat la Dinamo - UTA?" Răspunsul lui Dumitru Dragomir după ce a văzut pe Arcul de Triumf
Citește și...
Gest iresponsabil făcut de un șofer la o trecere peste calea ferată în județul Bistrița-Năsăud, chiar când cobora bariera
Gest iresponsabil făcut de un șofer la o trecere peste calea ferată în județul Bistrița-Năsăud, chiar când cobora bariera

Gest iresponsabil al unui șofer la o trecere peste calea ferată din Susenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.

Un șofer din Neamț și-a distrus intenționat mașina în fața polițiștilor, după un control RAR. Ce avea autoturismul
Un șofer din Neamț și-a distrus intenționat mașina în fața polițiștilor, după un control RAR. Ce avea autoturismul

Un șofer de 45 de ani din județul Neamț a făcut un scandal-monstru, după ce polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare, în urma unui control în trafic.

O mamă s-a folosit de o identitate falsă ca să-și hărțuiască online propria fiică. Cum acționa femeia
O mamă s-a folosit de o identitate falsă ca să-și hărțuiască online propria fiică. Cum acționa femeia

O mamă din Michigan s-a folosit de o identitate falsă și și-a hărțuit online fiica și pe iubitul ei timp de aproape doi ani.

Recomandări
Rusia avansează rapid pe front și profită din plin de greșeala Occidentului. Ordinul disperat dat de Zelenski
Rusia avansează rapid pe front și profită din plin de greșeala Occidentului. Ordinul disperat dat de Zelenski

Trupele lui Vladimir Putin avansează „din mai multe poziții” în Harkov, iar Kievul a ordonat ca circa 6.000 de civili să fie evacuați de urgență.

Cine este Andrei Belousov, noul ministru al Apărării din Rusia. Detalii mai puțin știute despre viața sa
Cine este Andrei Belousov, noul ministru al Apărării din Rusia. Detalii mai puțin știute despre viața sa

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis din funcţie pe Serghei Şoigu şi l-a înlocuit la conducerea Ministerului rus al Apărării cu Andrei Belousov, după mai bine de doi ani de război în Ucraina, în plină ofensivă rusă în Harkov.

Ministerul Finanţelor a împrumutat într-o singură zi peste un miliard de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat într-o singură zi peste un miliard de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni 1,084 de miliarde lei prin două emisiuni de obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de Agerpres.