Tom Cruise a venit cu elicopterul pe un portavion american, în San Diego, la premiera "Top Gun Maverik", o continuare a celebrului film lansat acum 36 de ani.

Noul film a rămas fidel reţetei care a stat la baza succesului primului „Top Gun”, cu scene intense de acţiune filmate la bordul unor avioane de luptă reale. Sunt și multe referințe la producţia clasică din 1986.

Tom Cruise revine în rolul aviatorului american Pete Mitchell "Maverick". Revine și Val Kilmer, care a jucat rolul rivalului "Iceman" în filmul iniţial - o performanţă deosebit de emoţionantă, deoarece actorul şi-a pierdut vocea în urma tratamentului pentru cancer de gât.

Lansarea "Top Gun: Maverick", stabilită iniţial pentru vara lui 2019, a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de coronavirus, inclusiv după ce fusese reprogramată in iunie anul trecut.

Tom Cruise, actor: "Mi-am dat cuvântul fanilor că voi face tot posibilul ca să aveți la timp filmul pe care îl așteptați de 36 de ani".

Reporter: "Te mai gândești să mai faci unul?".

Tom Cruise, actor: "Doamne, cum îndrăznești? Cum îndrăznești? Lasă-mă măcar noaptea asta, la această premieră! Lasă-mă să termin întâi Misiune Imposibilă...".