Tânăra nevaccinată care se trata singură de Covid și a murit la cumpărături nu avea alte boli și s-a sfârșit în 2 ore

Spital
Facebook / CNCAV

Femeia de 38 de ani din Iași, nevaccinată și bolnavă de Covid-19, care se trata singură acasă și a murit în timp ce se afla la cumpărături, nu avea alte boli și au trecut doar 2 ore de la starea de bine până la declararea decesului.

Apar detalii șocante despre tânăra din Iași nevaccinată care a murit brusc de Covid-19 în timp ce se afla la cumpărături. Au trecut doar 2 ore de la starea de bine, în care stătea la coadă în magazin și vorbea până la declararea decesului, după o resuscitare îndelungată la Urgențe, scrie Ziarul de Iași.

Este știut, de altfel, faptul că tinerii infectați cu Covid-19 au o evoluție extrem de agresivă și letală a bolii, de ordinul orelor și chiar a minutelor.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a mărturisit că a avut un pacient tot de 38 de ani cu Covid-19 cu care a vorbit și îl ținea de mână, iar după 30 de minute acesta avea să moară.

Femeia nu avea alte comorbidități și se purta normal, fără stări de rău, tratându-se singură acasă de 10 zile cu antitermice și antiinflamatorii pentru ceea ce credea ea că este o gripă ușoară.

Citește și
Ambulante
Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

 

Nici soțul femeii nu este vaccinat

 

Tânăra nu era vaccinată și nu a spus nici măcar medicului de familie că este bolnavă, prăbușindu-se brusc în timp ce se afla cu familia la cumpărături, într-un magazin din cartie.

Soțul ei a mărturisit că nici el nu este vaccinat împotriva Cvid-19.

Toate încercările de resuscitare a femeii au fost în zadar.

”În momentul în care starea ei s-a agravat, se afla într-un magazin. Familia a aşteptat ambulanţa, chiar în faţa incintei. A fost evaluată iniţial de un echipaj SAJ, cu un asistent, care a remarcat că saturaţia de oxigen era de 20%. Respiraţiile erau agonice, iar tensiunea nemăsurabilă. Ulterior, la ajungerea echipajului ATI, pacienta se afla în stop cardio-respirator. S-a efectuat resuscitare. Iniţial, actvitatea cardiacă a revenit pentru ceva minute. A ajuns în UPU. Testul antigen rapid efectuat era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iași.

În UPU, s-a făcut resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă tratament ATI, inclusiv tromboliză, metodă considerată a fi „fereastră terapeutică” ce se aplică în primele 4-5 ore persoanelor care suferă un AVC şi care constă în administrarea intravenos a unei substanţe care dizolvă chegul de sânge ce blochează circulaţia, împiedicând necrozarea ţesutului cerebral.

 

”Familia a fost înmărmurită, echipa medicală nici acum nu și-a revenit”

 

Cu toate metodele medicale şi eforturile echipei de la UPU, la scurt timp de la apelul la 112 făcut de familie, s-a declarat decesul.

Ulterior, la câteva ore, a venit şi rezultatul testului PCR: pozitiv.

„Familia a fost înmărmurită de acest anunţ şi, desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată şi nici acum nu şi-a revenit. Este un caz absolut clar de COVID-19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a adăugat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi să fie testaţi.

 

”Acum îl ținem de mână, vorbeam, totul era normal, în jumătate de oră s-a dus”

 

În urmă cu câteva luni, dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase spunea că în doar jumătate de oră a pierdut un pacient tot de 38 de ani, internat cu Covid-19 la ATI.

“Acum îl ţineam de mână, vorbeam, totul era normal, comunicam. Şi dintr-o dată a intrat în stop şi s-a dus. A fost jumătate de oră. Nu avea comorbidităţi care să-i pună în pericol viaţa, la acea vârstă”, a spus Florin Roşu.

Pentru că am intrat în sezonul rece, medicii atrag atenţia să nu se facă o confuzie între o formă de viroză sau gripă sau COVID-19, mai ales că au simptome comune.

 

Simptomele care trebuie luate în calcul

 

„Febra este importantă. Dispneea apare destul de repede. Saruraţia de oxigen se măsoară acum aproape de toţi cetăţenii. Pulsoximetrele sunt disponibile peste tot, iar scăderea saturaţiei sub 93% este un semn. De asemenea, au fost multe cazuri cu dureri de cap şi ceea ce am sesizat au fost disfuncţii digestive, greaţă, vărsături, comparativ cu alte valuri, când nu erau”, a adăugat Diana Cimpoeşu.

Aceasta a adăugat că este important ca o persoană, atunci când prezintă simptome, să se testeze, pentru că testele sunt puse la dispoziţia tuturor, atât în farmacii cât şi în laboratoare. Atunci când este o îndoială legată de rezultatul testului, apelarea medicului de familie este esenţială.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
Familii ale unor tineri cu Covid în stare critică refuză transferul în Germania pentru că s-ar face experimente pe ei
Familii ale unor tineri cu Covid în stare critică refuză transferul în Germania pentru că s-ar face experimente pe ei

În cea mai rea zi de la debutul crizei sanitare, în care 591 de familii au pierdut pe cineva drag, medicii vin cu un mesaj uluitor.

Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați
Un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani au decedat din cauza Covid-19. Nu erau vaccinați

Grupul de Comunicare Strategică a informat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 512 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, printre care se află un adolescent de 14 ani şi patru tineri sub 30 de ani, toţi fiind nevaccinaţi.

Studiu. Posibilă explicație pentru formele grave de Covid-19 ale tinerilor fără comorbidități
Studiu. Posibilă explicație pentru formele grave de Covid-19 ale tinerilor fără comorbidități

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele tinere şi sănătoase dezvoltă forme de COVID-19 grave şi potenţial letale.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.