Silvoița, vedeta unui festival organizat în județul Cluj. Cât a ajuns să coste un borcan cu deliciosul magiun de prune
La Vultureni, în Cluj, Festivalul Silvoiței a adunat mulți gospodari care au fiert la foc mic deliciosul magiun din prune.
Mulți dintre ei au avut și un întreg meniu tradițional. Vizitatorii s-au bucurat de produsele gătite pe loc, și s-au distrat în natură.
Ceaunele au fiert fără oprire la festivalul de la Vultureni, în județul Cluj. Cei care s-au încumetat să prepare faimoasa ”silvoiță” s-au înarmat cu multă răbdare, pentru ca totul să iasă perfect.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Femeie: „24 de ore trebuie să fiarbă, până atunci cules prune, spălate, desfăcute de sâmburi... E muncă! Să nu fie focul mare, să ai răbdare”.
Prețul unui borcan de silvoiță poate ajunge și la 50 de lei. Iar cei care au ajuns la festival au gustat și multe alte produse tradiționale. Doamna Jeni a creat un întreg meniu.
Jeni, bucătăreasă: „Aici avem sărmăluțe cu carne, pasat și orez. Dincolo avem ceaun de berbecuț. Tot aici avem tochitură de porc, cârnaț, mămăligă. Am făcut 1.500 de sarmale. Ieri am avut 800”.
Bucătăreasă: ”La silvoiță încă n-am ajuns, numai la slănina prăjită și la sarmale”.
Copiii s-au bucurat de plimbările cu tractorașul, dar și de concursurile de alergat pe baloți.
Femeie: ”Am venit mai mult pentru copilași, au activitati in aer liber, e mai bine ca și la bloc”.
Femeie: „Venim pentru activitățile copiilor și un loc în care să ieșim în weekend”.
Aproape 5.000 de persoane au trecut pe la festivalul Silvoiței, aflat la cea de-a V-a ediție.