Secretul unui bucătar din Sibiu pentru a prepara cea mai delicioasă pomană a porcului


Ultimul update: Duminica 15 Decembrie 2019 09:39
Data publicarii: Duminica 15 Decembrie 2019 07:58
Categorie: Stiri Diverse

Cine a vrut să retrăiască momente din vacanțele de iarnă petrecute la bunici, a putut face acest lucru la muzeul în aer liber din Sibiu. În weekend, muzeul Astra găzduiește Târgul de Ignat, care te poartă spre gusturile tradiţionale ale iernii.

Vizitatorii au avut ce să vadă, și mai ales ce să guste: șorici de porc proaspăt pârlit, pomana porcului cu mămăliguță și murături.

Cine nu s-a săturat, a putut lua merinde şi pentru acasă, iar colindele au întregit atmosfera de iarnă. Doar zăpada a cam lipsit din peisaj.

Porcul odată pârlit şi frecat bine cu sare a atras mulţimea imediat. Pe cei mai mulţi, o bucăţică de șorici i-a purtat spre copilărie şi magia din casele bunicilor.

Femeie: „Foarte gustos, foarte bun, e minunat aici!"

Femeie: „Îmi aduce aminte de copilărie şi îmi trezesc aşa nişte amintiri, o stare de melancolie până la lacrimi dacă mă credeţi! E ceva, nu pot să vă spun în cuvinte, extraordinar!"

Câţiva paşi mai încolo, ceaunele cu tocăniţă de porc şi mămăliga bolboroseau încet sub focul înteţit.

Bucătar: „Carne prăjită la foc de lemne, cea mai bună mâncare e cu foc de lemne. Şi aer curat."

După mai bine de două ore, pomana porcului a fost gata şi toată lumea s-a înghesuit să guste.

Femeie: „Bucatele au fost ca la mama acasă, cine a avut ocazia ca să aibă o mamă acasă la ţară, cu un porc crescut la ţară, are un gust unic. Gustul de acasă te duce automat cu sentimentul la copliarie, la familie, la ceea ce înseamnă mai frumos."

Femeie: „Foarte bună, delicioasă. E chiar mai gustoasă decât mă aşteptam."

Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt Complexul Muzeal Astra Sibiu: „Recreem toţi paşii atmosferei din gospodăria țărănească. De la pârlirea porcului, până la procesarea bucatelor tradiţionale, caltaboşii, toba, cârnaţii. Iar cine vrea, se poate implica în tot ce înseamnă."

De la Târgul de Ignat, pofticioşii pot lua acasă bucate numai bune pentru masa de Crăciun: cârnaţi, caltaboşi, jumări, toba, plăcinte şi alte minunăţii.

Tags: bucatar, sibiu, ignat,

Românii, pe primul loc în UE la procentul din cheltuieli alocat mâncării şi băuturii
Cum se gătește un toroș delicios. Secretul unui bucătar orădean
Cantitatea enormă de mâncare pe care o aruncă românii zilnic. Pe ce loc suntem în Europa
VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35