Cele trei zile de vacanță prilejuite de sărbătoarea Unirii de pe 24 ianuarie, vin cu mai multă zăpadă decât Crăciunul și Revelionul - motiv de mare bucurie pentru românii care s-au îndreptat către munte.

Bucureștenii au luat în piept, ca de obicei, aglomerația de pe DN1. Însă cei care au furat startul, au apucat să facă, încă de vineri, câteva coborâri cu sania, schiurile sau snowboardul.

În Poiana Brașov se schiază din vârful masivului Postăvaru, pâna jos, în stațiune. A nins cu soare, în reprize de câteva minute.

Foarte frumos, vreme frumoasă, a început să ningă, e minunat. Vrem să mergem și cu telegondola și cu telecabina, în funcție de...dacă e aglomerat sau nu”, spune un turist.

E chiar ok, zăpada e chiar foarte bună, un pic pe alocuri e gheață”, spune un alt turist.

Avem deschis aproximativ trei sferturi din domeniul schiabil, zăpada se prezintă în condiții foarte bun. Pregătim și deschiderea următoarelor pârtii”, a declarat șeful domeniului schiabil.

Pe derdeluș, a fost coadă la pista de tubing. O zi de distracție cu sania sau colacul costă 50 de lei pentru copii, iar cei mici nu s-ar mai da duși de aici.

Reporter: Ce le spui prietenilor tăi?

Copil: Că au pierdut cea mai mare distracție.

Înainte de a ajunge aici, oamenii au stat la coadă, ca de obicei, pe Drumul Național 1. Șoseaua s-a aglomerat în jurul orei 10, chiar în dreptul Ploieștiului. A fost coloană si la Comarnic, dar și la Bușteni.

În cele trei zile de vacanță, turiștii sunt hotărâți să încerce o gramadă de lucruri.

Unele hoteluri au amenajat săli de jocuri, parcuri tematice pentru copii și vin cu noi terapii de relaxare și înfrumusețare. La un hotel, de pildă, cazarea costă 125 de euro pe noapte, dar include skipassul.

Pentru copii am pregătit teatru de păpuși sau petreceri tematice cu personaje din lumea lor, pentru adulți zona de piscină, saună uscată, sauna umedă”, a transmis reprezentantul hotelului.

Și bineînțeles, muzică live în fiecare seară. Pentru a fi în ton cu momentul, restaurantele s-au orientat către mâncăruri tradiționale românești, pe care nu le au tot timpul in meniu. De pildă, tocana muntenească.

Cei care doreau un city break la Iași, pentru a admira defilarea și hora unirii, vor fi dezamăgiți. Pandemia a anulat toate evenimentele publice.