Mai mult ca niciodată, în pandemie, angajații au devenit pretențioși în relația cu managerii lor. Oamenii sunt dispuși să-și schimbe locul de muncă dacă în altă parte găsesc mai multă apreciere și un șef atent la emoțiile și nevoile lor.

O cercetare realizată la nivel european arată că managerii români tocmai la acest capitol stau mai rău. Sunt, în general organizați şi responsabili, dar nu au o relație apropiată cu subordonații.

De 14 ani, Mihaela conduce o fabrică de componente auto din Braşov cu 2400 de angajați. Ne spune că în fiecare an primește de la șeful ei din Germania o felicitare de sărbători scrisă de mână.

Mihaela Forgaciu, managerul unei companii: „Este maxima apreciere a muncii şi a valorii pe care ţi-ai adus-o, și a faptului că pentru omul ăsta, care este mult deasupra ta, ai contat! Și încă contezi! E mai motivant decât orice primă!”

La rândul ei, Mihaela pune preț pe oameni și pe relațiile dintre ei. Este caldă și plină de compasiune, spun angajații.

Marin Lazăr, tehnician: „Am fost luat de mânuță: vezi că nu mai ai randament, ceva s-a întâmplat. Povestește-mi, că poate pot să te ajut! Și, m-a ajutat! Nu era financiar, era pe parte sufletească!”

Acest comportament aparține managerilor empatici, spun experţii. O cercetare realizată la nivel european arată că România are cei mai puțini şefi din această categorie: doar unul din cinci, în timp ce în Olanda, de exemplu, aproape jumătate dintre manageri sunt așa.

Olanda 44%
Franța 40%
Elveția 37,9%
Germania 37,5%
Austria 33,8%
Ungaria 33,4%
Rusia 27,1%
România 19,5%

sursă: KAHLER COMMUNICATIONS

Paul Olteanu, trainer: „Ce spune asta? Că sunt țări care au înțeles că relația, focusul pe relație - moneda compasiunii - e la fel de legitimă și necesară cum e și logica și competența.”

Și în altă companie, angajații și-au găsit în manager cel mai bun prieten.

Radu Botorog, tehnician: „De fiecare dată când ne întâlnim, există întrebarea: Cu ce te pot ajuta?”

Șeful i-a cucerit definitiv când a decis ca, anual, să împartă cu ei 10 la sută din profit.

Eugeniu Lisniuc, manager companie: „Condiția e să și-i împartă între ei așa fel să nu fie egală suma și totodată să fie toți mulțumiți. Dacă e unul nemulțumit, eu iau banii înapoi.”

În cadrul aceleiași cercetări, România ocupă și un loc fruntaș cu numărul managerilor responsabili și organizați, așa numiții "gânditori". Practic, la noi, unul din doi șefi de companie pot fi portretizați în acest fel. În Franța, doar unul din cinci respectă tiparul "gânditorului'.

România - 46,8%
Ungaria - 43,3%
Austria - 41,6%
Germania - 37,9%
Cehia - 35,2%
Rusia - 34,1%
Olanda - 25,7%
Franța - 21,5%

sursă: KAHLER COMMUNICATIONS

George Butunoiu, recrutor top management: „Fac recrutare de 30 de ani. Toți, fără excepție, trebuie să fie într-un anumit fel: oameni foarte riguroși, oameni foarte exacți, foarte calculați, cu o gândire inginerească, asta e obligatoriu pentru toți."

Există și alte profile psihologice de manageri: tipul perseverent, promotor, rebel sau imaginativ, spun specialiștii. Însă, în pandemie oamenii au avut mai multă nevoie de manageri empatici. Aproape jumătate dintre români au declarat că au o relație bună cu șeful direct.