Reacția unui polițist după ce o femeie a încercat să-l mituiască cu 10.000 lei și "un porc de Crăciun"

Ultima actualizare: 10-12-2019 19:52
Loredan Paduret
MAI

O femeie din Cluj este anchetată după ce a încercat să ofere unui polițist 10.000 de lei și un "porc de Crăciun", ca să îi scape copiii de un dosar penal. Întreaga conversație a fost publicată de Ministerul de Interne.

Copiii femeii sunt cercetați într-un dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Gherla, după ce au răpit și sechestrat o fată. Femeia a încercat să își scape băieții de problemele penale, motiv pentru care aceasta a încercat să îl mituiască pe șeful de post din Bonțida, Loredan Pădureț.

Fapta s-a petrecut recent, în luna octombrie, când femeia a încercat să-l mituiască pe Pădureț cu suma de 10.000 de lei și un ”porc de Crăciun”, potrivit Ziar de Cluj.

Însă Pădurean a denunțat-o pe aceasta, iar procurorii de la Cluj au reușit să o trimită în judecată pentru dare de mită.

MAI a publicat dialogul dintre  Georgeta Covaci și Loredan Pădureț, șeful de post din Bonțida.

 - Șefule, de ieri vreau să dau de tine. Să știi că ai de la mine 10.000 de lei.
- Păi, de ce?
- Fă-mi scăpați băieții, șefule, că poți.
- Păi, nu prea pot. Eu am găsit-o pe fata răpită și sechestrată de băieții tăi. Cum crezi că aș putea să-i spun că acești ticăloși au scăpat?
- Lasă, șefule, că o convingi tu să-și retragă plângerea. Vrei să te învăț eu cum?
- Nu! Dar vreau să ieși acum din birou și să nu mai apari vreodată cu așa ceva.
- E prea puțin, șefule? Spune că mai pun...
- Mai bine pune mâna pe ușă și ieși.
- Eu plec acum, dar să știi că mâine revin. Și o să revin până te răzgândești.

"Imediat ce femeia a ieșit din birou, Loredan și-a anunțat șeful direct despre toată povestea. Au căzut de acord să-i informeze pe cei de la Direcția Generală Anticorupție cu ajutorul cărora să se facă flagrantul.

După o săptămână, femeia era trimisă în judecată pentru dare de mită.

Loredan este șef de post în comuna Bonțida, județul Cluj, acolo unde se ține festivalul Electric Castle… asta ca să știți! Vă asigurăm că nu își va păta sub nicio formă cei 25 de ani de activitate în Poliția Română.

Felicitări, Loredan, pentru profesionalismul și corectitudinea de care ai dat dovadă, mai ales că astăzi este și Ziua Internațională a Anticorupției!", a transmis într-un mesaj postat pe Facebook.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO