Primăria din Paris va găzdui oameni fără adapost pe timpul iernii

Dată publicare: 15-10-2018 18:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Primarie

Pe parcursul iernii, Primăria din Paris îşi va deschide porţile persoanelor fără adăpost, decizie ce face parte dintr-un plan mai amplu de utilizare a clădirilor publice pe post de adăposturi de urgenţă, relatează Euronews.

"Câteva primarii de sector - fie de stânga sau de dreapta - au acceptat să deschidă adăposturi de noapte în apropierea lor", a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, citat de Euronews.

Primăria Parisului, o clădire din secolul al 19-lea, va deschide un adăpost pentru femei în salonul Prévots and the salon des Tapisseries. Acesta va avea o capacitate maximă de acomodare pentru 50 de persoane, pe o durată maximă de 100 de nopţi în care vor fi înregistrate temperaturi neobişnuit de scăzute.

Foto: Salonul Prévots and the salon des Tapisseries

"Primăria Parisului trebuie să conducă prin exemplu, să arate ca acomodarea persoanelor fără adăpost este posibilă oriunde, chiar şi într-unul dintre palatele republicii", a completat Anne Hidalgo.

Decizia primarului Parisului face parte dintr-un plan de crearea a 1.500 de centre de găzduire a oamenilor fără adăpost, plan ce ar trebui îndeplinit până la sfârşitul acestui an.

Foto: Salonul Prévots and the salon des Tapisseries

Decizia autorităţilor din Paris contrastează foarte mult cu cea a Guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban. În Ungaria, potrivit noii prevederi constituţionale, persoanele “prinse” că sunt fără locuinţe, şi care refuză să se ducă la un adăpost, pot fi introduse într-un program de muncă obligatorie sau la închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Euronews


VIDEO PROTVPLUS.RO