Povestea tragică a moldovencei vorbitoare de 6 limbi străine care a murit săracă și a fost înmormântată fără preot, în Italia

viorica moldoveanca moarta italia
Corriere Fiorentino

Povestea unei moldovence care a murit în Italia a atras atenția presei italiene care a făcut un reportaj despre aceasta.

Viorica, o moldoveancă de 45 de ani, este descrisă ca fiind o femeie frumoasă, cu facultate și vorbitoare a șase limbi străini, dar chiar și așa a murit săracă într-o baracă de lemn din grădina spitalului Careggi din Florenţa.

La înmormântarea sa, din Trespiano, au fost prezente cinci persoane, dar niciun preot care să fi zis vreo rugăciune.

Jurnaliștii de la Corriere Fiorentino spun că au întâlnit-o prima dată pe Viorica pe 20 octombrie 2011. "Vin din Moldova și am pierdut tot. mi-am pierdut soțul, casa, slujba", spunea ea atunci.

Apoi, a fost ajutată și a început să lucreze ca interpret pentru un judecător, dar problema a fost că femeia a continuat să bea, în coliba sa se găseau mereu sticle de vin, un vin ieftin, de proastă calitate, care facea mult rău organismului.

“Nu a vrut să se schimbe, banii pe care i-a câștigat i-a cheltuit pe alcool. Ar fi putut să-și refacă viața, să închirieze o casă, să își găsească dragostea, dar în adâncul sufletului său era intuneric”, scriu jurnaliștii, precizând că mulți au încercat să o convingă pe femeie să meargă să facă tratament de specialitate, dar că ea a refuzat.

După apariția articolului, ea și-a schimbat și jobul, devenind casieră și ajungând să aibă o înfățișare mult mai îngrijită.

“În sfârșit, avea o viață nouă, era fericită, așa a spus ea. Locuia într-un azil de bătrâni. Își cumpărase și mașină nouă, dar a făcut accident și a scăpat cu viață ca prin minune. A fost în spital și nu a mai mers la slujbă. Nimeni de la supermarketul la care lucra nu a mai văzut-o, niciunul dintre colegi nu știa nimic de ea. Apoi, într-o zi, a dat un telefon: ‘M-am întors să locuiesc în baracă’. Un accident a fost de ajuns pentru a aduce în prezent fantomele trecutului. S-a tuns zero și a început, iar, să bea”, mai scriu ei.

Apoi, un medic voluntar în vârstă s-a îndrăgostit de ea și a ajutat-o cu tratamentul. A primit, apoi, ajutor din partea unui preot, dar Viorica tot refuza tratamentul complet.

Un telefon a anunțat într-o zi moartea sa. A fost înmormântată într-un sicriu ieftin cumpărat de cei care o cunoșteau. La morgă au venit Marius și Adrian, doi dintre cei cu care a împărțit nopți în care beau, după cum scriu jurnaliștii italieni.

După înmormântare, jurnaliștii au mers în baraca în care locuia femeia, unde au găsit și poze de la nunta. Astfel, au ajuns și la fostul său soț, un italian care le-a povestit că părinții Vioricăi au murit când ea era mică, mama ei murind tot din cauza alcoolului.

Citește și...
"Nu le mai puteam mișca". O femeie de 36 de ani a fost la un pas să-și piardă ambele picioare după ce s-a îmbătat crunt

Julia Anderson, 36 de ani, a băut atât de mult încât a leșinat într-o poziție incomodă, iar sângele nu i-a mai circulat în zona picioarelor timp de câteva ore. Din acest motiv, femeia a fost foarte aproape de a rămâne fără cele două membre.

Schimbarea orei în 2023. Când trecem la ora de vară anul acesta
Schimbarea orei în 2023. Când trecem la ora de vară anul acesta

În România, prima schimbare a orei din 2023 se face în ultimul weekend din luna martie. Mai exact, în noaptea de 25 spre 26 martie, România va trece la ora de vară 2023.

Buna Vestire: Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Tradiții și obiceiuri de 25 martie
Buna Vestire: Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Tradiții și obiceiuri de 25 martie

Buna Vestire, cunoscută în popor ca Blagoslovenia este sărbătoarea care ne aduce aminte de ziua în care Sfântul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus.

Recomandări
Ce fel de pensie vor primi românii care au lucrat în străinătate. Pensionar: „Suntem în aer. Nu avem nici asigurare medicală”
Ce fel de pensie vor primi românii care au lucrat în străinătate. Pensionar: „Suntem în aer. Nu avem nici asigurare medicală”

Tot mai mulți români plecați la lucru peste hotare ajung la vârsta ieșirii din câmpul muncii, iar numărul dosarelor de pensionare crește cu aproximativ 10% de la un an la altul.  

Ursula von der Leyen recunoaște că ajutorul dat de UE fermierilor români „nu e suficient”. Promisiunea făcută de șefa CE
Ursula von der Leyen recunoaște că ajutorul dat de UE fermierilor români „nu e suficient”. Promisiunea făcută de șefa CE

Președinta Comisiei Europene a recunoscut că ajutorul dat fermierilor români „nu este suficient”, în cazul celor afectați de comerțul cu cereale din Ucraina.

Proiectul plafonării tarifelor RCA a fost retras. Precizările ASF
Proiectul plafonării tarifelor RCA a fost retras. Precizările ASF

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA a început cu stângul. Deși urma să fie aprobat în ședința de Guvern, a fost scos de pe ordinea de zi și ar putea fi aprobat săptămâna viitoare, conform premierului.