Pisica-vârcolac, prima dată la București. S-a luptat pentru titlul de cea mai frumoasă felină
Sute de pisici din 22 de rase au putut fi admirate în acest weekend la Salonul Internaţional Felin Bucureşti.
De toate culorile, mai rotofeie sau mai zvelte, pufoase ori de-a dreptul fără păr, rezervate sau dornice să toarcă în braţele cuiva, pisicile din expoziţie au dovedit că pot cuceri inimile vizitatorilor şi aprecierea juriului, aşa cum au cucerit, de ani de zile, şi internetul.
250 de pisici ferchezuite îndelung iau ochii, topesc inimile şi forţează portofelele admiratorilor. Iar cei mici au forțat cât au putut lărgirea familiei.
Copil: ”O să-i dau de mâncare. Mâncare de pisici!”
Federaţia Internaţională Felină recunoaşte 48 de rase. 22 sunt la expoziţia de la Bucureşti. E o ocazie bună pentru cei care vor prima pisică să vadă ce chimie au cu mai multe rase.
Important e să alegeţi un crescător autorizat de Federaţia Românească. Asta vă garantează, teoretic, că veţi primi un exemplar testat genetic şi sănătos.
E drept, probleme pot apărea şi când alegi pisica dintr-o felisă, dar un exemplar luat de pe site-uri obscure poate face familiei mai mult rău decât bine.
Crescător: ”Am terminat povestea foarte trist. O pisică pe care ne-am dorit-o, am luat-o acasă şi în 25 de zile a trebuit să o eutanasiem.”
Înainte de a da între 100 şi 500 de euro pe un pisoi, iubitorii îi admiră pe cei mai titraţi reprezentanţi ai rasei.
Organizator: ”Este un concurs de frumuseţe. Pisicile sunt jurizate în funcţie de lungimea părului. Nu este ca la câini, un concurs de aptitudini. O pisică trebuie să fie frumoasă şi atât.”
Frumuseţea este însă în ochii privitorului. Pentru cei care nu se pot hotărî între un companion cu blană lungă sau scurtă, există, din 2010, când a apărut rasa în Statele Unite, pisica-vârcolac, acum în premieră în România.
Crescător: ”Este o mutaţie naturală, nu există absolut nicio boală specifică. La o anumită perioadă îşi pierde toată blana şi devine rudă cu Sfinxul.”
Care nu are, indiferent de vârstă, decât fire de păr microscopice. În fine, specialiştii subliniază că întotdeauna adultul trebuie să îşi asume îngrijirea animalului. Entuziasmul copiilor scade în timp.