Marea Britanie va interzice vânzarea de câini și pisici în magazine

22-08-2018 13:59


pisica in magazin pet shop

Guvernul Marii Britanii intenționează să interzică vânzarea lipsită de etică a câinilor și pisicilor în magazinele de tip pet-shop.

Potrivit The Guardian, această măsură are drept scop descurajarea crescătorilor particulari de animale, care, deseori țin animalele în condiții foarte rele și le forțează să se împerecheze.

Ministrul mediului, Michael Gove, a anunțat că va fi introdusă o măsură de restricție a vânzărilor de câini și pisici de către intermediari, astfel că oricine va dori să cumpere un astfelmde animal va trebui să ia legătura direct cu crescătorul de animale sau cu centrul de relocare.

Crescătorii de animale vor putea să vândă doar animalele pe care ei le-au crescut, iar magazinele online vor fi obligate să își publice autorizațiile și detalii precum țara de origine a animalului.

Marea Britanie s-a confruntat cu scandaluri legate de animale după ce s-a descoperit că unii crescători țineau animalele în condiții deosebit de rele, după care le dădeau magazinelor la vânzare, fără ca cineva să știe că acele animale au fost chinuite.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO