100 de oameni s-au întrecut cu telescaunul în Parâng. 3 au ajuns mai devreme


Ultimul update: Duminica 17 Noiembrie 2019 09:31
Data publicarii: Duminica 17 Noiembrie 2019 08:56
Categorie: Stiri Diverse

Competiție inedită în Munții Parâng, unde peste 100 de persoane au încercat să depășească telescaunul care urcă până la 1.700 de metri altitudine în 25 de minute.

Trei temerari au și reușit. Ei au ajuns la destinație în mai puțin de 22 de minute. Ceilalți concurenți au terminat cursa în aproximativ o oră.

Participanții au avut de parcurs doi kilometri și jumătate, cu o diferență de nivel de 650 de metri.

Temerarii au fost împărţiţi în grupe în funcţie de experienţă. Cei care obişnuiesc să facă sport s-au luat la întrecere cu primul scaun.

În scurt timp, muntele a fost împânzit de concurenţi dornici să ajungă în vârf cât mai repede. Şi niciunul nu s-a dat bătut.

Participanţii au avut de parcurs doi kilometri şi jumătate, cu o diferenţă de nivel de 650 de metri. Trei dintre ei au învins telescaunul - pentru că au terminat cursa în mai puţin de 22 de minute. Totuşi, spun că îşi doreau rezultate mai bune, mai ales că doi au fost campioni şi la ediţiile anterioare.

Gyorgy Szabolcs Istvan, câştigător: "Un pic mai prost ca anul trecut cu 30 de secunde, a fost o zonă cu frunze pe iarbă şi nu ştiai exact unde calci, sunt chestii mici care se adună."

Viorel Palici, câştigător: "Umiditate destul de mare. Am început pregătirea pe schi, role şi se simte oboseala, bag zilnic undeva la 35 km şi vertical cu 1.500 diferenţa şi e foarte greu."

Printre concurenţi s-au numărat şi localnici - foşti mineri din Valea Jiului, pasionaţi de mişcare şi activităţi în aer liber.

Pentru mulţi cursa s-a încheiat după mai bine de o oră, dar la final au fost întâmpinaţi ca nişte campioni.

Competiţia ar urma să apară de anul viitor în calendarul internaţional al curselor de profil.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO