Peste 100 de bicicliști români și străini participă la ”Mica Buclă”, un traseu de 700 de km


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018 07:55
Categorie: Stiri Diverse

Peste 100 de bicicliști din țară, dar și de peste hotare, au pornit pe două roți prin România, în cadrul unei competiții cu tradiție.

Vorbim despre Mica Buclă, care, în acest an, este sub semnul Centenarului. Iar participanții vor poposi în trei provincii istorice românești.

Cei peste o sută de ciclişti - din țară, dar şi din străinătate - şi-au dat întâlnire în Alba Iulia, oraşul în care, în urmă cu un secol, avea loc Marea Adunare Naţională. De acolo, sportivii - profesionişti sau amatori - au pornit la drum pe traseul de peste şapte sute de kilometri, pe care îl vor străbate în cinci zile.

Valentin Pleșă, ciclist: "Prima etapă este foarte dificilă. Traseul este foarte dificil. Ne-am pregătit încă de la începutul anului."

Competiţia, una cu tradiţie, a luat o pauză timp de 5 ani. Aşa că acum concurenţii s-au aliniat la start parcă mai motivaţi ca oricând.

Prima oprire a cicliştilor va fi în Sibiu, pentru că mai apoi să poposească în Braşov, Focşani şi Târgovişte. Iar cursă se va încheia în Bucureşti.

"Mică Bucla", cum este cunoscut Turul Ciclist al României - a început în anul 1934 şi a ajuns la ediţia cu numărul 51.

VIDEO PROTVPLUS.RO