A început pelerinajul de Sfântul Nicolae. Unde sunt adăpostite moaștele
Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți ortodocși, considerat protectorul sărmanilor și al celor aflați în suferință. Oamenii vin în aceste zile să se roage la moaștele sale, adăpostite la Biserica „Sfântul Gheorghe” din București.
Tot acolo, alături de mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, este așezat spre închinare și Brâul Maicii Domnului, adus pentru prima dată în România, din Grecia.
Rând pe rând, credincioșii trec pe la racla împodobită cu flori, care adăpostește moaștele Sfântului Nicolae. Cu lumânări, batiste, sau icoane în mâini, oamenii au atins racla și s-au rugat în liniște.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pelerin: „Pentru copii, în primul rând, sănătate, și să fie mai bine pentru toată lumea. Nu sunt singură, sunt cu nepoții, cu sora și cu soțul”.
Pelerin: „Pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri și pentru toți tinerii așa frumoși ca voi”.
Vremea a fost mohorâtă, dar credincioșîi au așteptat răbdători la coadă.
Câteva sute de persoane au trecut pe la Biserica „Sfântul Gheorghe” de duminică dimineață și până la orele prânzului, iar oamenii continuă să vină. Coada se întindea de la intrarea în curtea Lăcașului Sfânt, până la intrarea în Biserică.
Paroh prof. Emil-Nedelea Cărămizaru: „Am pregătit pentru ei ceai cald, dulciuri de post, iar Sfântul Nicolae a trecut aseară pe aici și a lăsat, pentru copiii pe care îi avem în grijă, pachețele cu alimente, cu ceea ce le place lor”.
Se spune că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată, dar și-a pierdut părinții, așa că a împărțit toată averea nevoiașilor. Îi protejează pe copii, pe sărmani și pe cei suferinzi. De aceea, an de an trece pe la cei care au fost cuminți și buni.
Slujba a fost oficiată și în limba greacă, pentru că a fost adus și Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, de la Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia. Pelerinii pot veni să se roage la moaștele Sfântului Nicolae și la Brâul Maicii Domnului până miercuri seara.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: biserica, credinciosi, sfantul nicolae,
Dată publicare:
04-12-2022 19:40