O femeie din Suceava a murit de frig pe un munte din Italia. Când și-a dat seama că are probleme, și-a sunat soțul în România

Ultima actualizare: 14-04-2022 10:55
O femeie din Suceava a murit de frig pe un munte din Italia. Când și-a dat seama că are probleme, și-a sunat soțul în România
Getty

O femeie din Suceava a murit duminică seara pe un munte din Italia din cauza hipotermiei. Când și-a dat seama că are probleme, femeia l-a sunat pe soțul ei, aflat în România, iar acesta a alertat ulterior salvamontiștii din zonă.

 

O femeie de 53 de ani din Vicovu de Sus, rezidentă în Italia, a fost găsită de salvamontiști în stare de hipotermie, pe o potecă înzăpezită de pe Muntele Zerbion, în provincia Torino, scrie Obiectiv de Suceava. În ciuda eforturilor depuse de medici, aceștia nu i-au mai putut salva viața.

Suceveanca lucra la Ivrea (Torino), era pasionată de excursii pe munte și mai făcuse traseul respectiv, dar în timpul verii.

Duminică, femeia a plecat la drum fără să fie echipată corespunzător, ținând cont de temperaturile foarte scăzute și de condițiile din teren. Medicii cred că ea a murit de hipotermie, însă autopsia va stabili cauza exactă a decesului.

Românca a fost găsită de salvamontiștii italieni la altitudinea de 2.400 de metri, în zona Col Portola, și deși a fost transportată la un spital din Lausanne (Elveția), medicii nu i-au mai putut salva viața.

Ar fi scăpat cu viață dacă avea bocanci cu crampoane

Duminică seară, aflată pe munte, pe un traseu pe care îl mai parcursese, femeia și-a dat seama că nu se mai descurcă, așa că l-a contactat telefonic pe soțul ei, aflat în România, căruia i-a transmis poziția GPS, iar acesta a alertat salvamontiștii.

Când au ajuns la ea, în jurul orei 3:30, salvatorii au găsit-o în stare de inconștiență, având totuși semne vitale, și cu o lanternă încă aprinsă în apropiere.

Salvamontiștii spun că ea ar fi avut șanse de supraviețuire dacă ar fi purtat bocanci antialunecare, cu crampoane, pentru că ar fi reușit să coboare.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO