O bucată dintr-un sarcofag din epoca romană, găsită în locuinţa unui constănţean. FOTO

15-01-2021 19:22


sarcofag

O bucată dintr-un sarcofag din epoca romană a fost găsită în locuinţa unui constănţean, specialiştii stabilind că bunul respectiv este evaluat la 2.500 de euro.

 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, vineri, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional al I. P. J. Constanţa au confiscat de la domiciliul unui bărbat din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional, transmite News.ro.

„În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanţa, ulterior fiind folosită ca material de construcţie la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian)”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ca aparţinând epocii romane (sec. al II/III-lea) şi evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO