O bătrână din Sibiu, înșelată prin metoda „Accidentul”. Creierul afacerii, un deținut din Penitenciarul Arad

Ultima actualizare: 30-11-2021 20:04

Deși mai face victime, metoda „Accidentul” pare a fi din ce în ce slabă. Trei indivizi care au folosit acest vechi truc pentru a păcăli a bătrână au fost prinși în numai câteva ore.

Femeia de 85 de ani din Sibiu, căreia infractorii i-au cerut bani pentru o așa-zisă operație, și-a dat seama repede că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Bătrâna a primit telefon că fiul ei a fost rănit într-un accident și are nevoie urgent de 4.000 de lei pentru a plăti cheltuielile la spital.

O așa-zisă asistentă, însoțită de un bărbat, s-au dus acasă la femeie și a luat banii. Bătrână a realizat însă repede că a făcut o greșeală și a anunțat poliția. Cei doi au fost opriți în trafic, iar polițiștii au găsit asupra lor plicul în care se aflau cei 4.000 de lei. Suspecții - o tânără de 16 ani şi un bărbat de 32 de ani - au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Anchetatorii au descoperit și cine era creierul afacerii: un bărbat de 37 de ani deținut în Penitenciarul Arad. El avea telefon mobil și își suna victimele din celulă. Polițiștii spun că suspecții ar fi săvârșit șapte asemenea infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu total de 93.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO