Nuntă cu 1.700 de persoane, în Satu Mare, în plină pandemie. Chiar și primarul a fost invitat

Ultima actualizare: 31-08-2021 19:59

În ciuda restricțiilor din pandemie, doi miri din Satu Mare au organizat o nuntă cu 1.700 de invitați. Evenimentul a avut loc chiar în Târșolț, localitate care de marți a intrat în scenariul roșu.

Dar chiar și în momentul organizării limita era de 400 de persoane. 

Mirii au organizat și anul trecut petreceri pentru cununia civilă, iar petrecerea de atunci, organizată acasă, a fost întreruptă de polițiști.

În unele imagini transmise în direct, pe Facebook, - de la nuntă - de Armin Nicoară se dansează om lângă om. Adulți și copii. Unii invitați sunt prinși în horă. Alții fac dedicații ori stau la mese.

Nici vorbă de respectarea vreunei măsuri de protecție sanitară.
Târşolţ este o localitate cu puțîn peste 2.600 de locuitori. În zonă, rată de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit pragul de 2 la mie. De marți, acolo nunțile în interior sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de persoane - dacă sunt vaccintate, au un test covid negativ ori au trecut prin boală.

Când avut loc nunta limita era de 400 de invitați. În imaginile transmise în direct, pe Facebook, de artista Ancuța Anghel se vede că sunt mult mai mulți.

Grigore Pop este primar în Târşolţ. A fost invitat și el la acest eveniment.

Grigore Pop, primar: "Acolo la mese încap vreo 800 și ceva de persoane. Puteau să fie mai mulți că oamenii au intrat au ieșit...e o sală foarte mare".

Invitat la nuntă: "Am fost prezent la nuntă și la 23:00 am plecat acasă. Nunta a fost de zi până la urmă urmei.....nu știu dacă au rămas invitați după ora 24. În jur de 900-1.000 de invitați."

Cuplul care a organizat nunta s-a căsătorit civil și religios anul trecut. La acea vreme, în două rânduri - spun localnicii - poliția le-a oprit distracția și i-a amendat când au vrut să petreacă.

De această dată, poliția anunță că va face mai mult.

Paul Gabor, purtăror de cuvânt IPJ Satu Mare: "Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privirea la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Se vehiculează că au fost în jur de 6-700, se vehiculează că au fost 1.700, cu siguranță după ce vor fi audiate persoane și se vor urmări camere video se va putea stabili dacă au fost respectate reglementările în vigoare".

Până atunci, organizatorul evenimentului a fost amendat cu 5.000 de lei. Părinții mirelui lucrează în Franța iar ai miresei au afaceri în țară.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO