Forțe proaspete la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba. 52 de soldați gradați profesional s-au alăturat pompierilor din județ și au rostit jurământul de credință.

După ce au trecut de probele de concurs, tinerii au participat la un program amplu de pregătire și perfecționare pentru a deprinde tainele acestei meserii.

Doar în prima parte a acestui an, pompierii din Alba au intervenit la peste 3.000 de cazuri.

Cu emoție și multă responsabilitate, soldații gradați profesional și-au asumat rolul de salvatori.

Lt-colonel Ovidiu Costea, inspector-șef ISU Alba: „După un proces asiduu de pregătire ne aflăm în fața acestui moment emoționant atât pentru ei în primul rând, dar și pentru noi. Începând de astăzi suntem mai mulți, mai tineri și mai bine pregătiți”.

Alexandru are 24 de ani și este din Aiud. A lucrat o perioadă ca inginer, însă și-a dorit să ajungă pompier, așa că nu a stat pe gânduri și s-a înscris.

Alexandru, angajat ISU Alba: „Am ales această meserie pentru că este nobilă. Îmi place partea militară este un mod de viață. Suntem nerăbdători să întărim forțele ISU Alba și să ajutăm ceilalți colegi”.

Paul are 21 de ani și este student la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor la Cluj. Meseria de pompier l-a atras mai mult și a decis că este momentul să se alăture salvatorilor.

Paul Trif, angajat ISU Alba: „Este nevoie de curaj, să stingă incendiile, să aibă menire pentru această meserie, să fie stăpân pe el”.

Maior Radu Botezan, comandant de detașament la ISU Alba: „Acești soldati au promovat un examen de admitere în cadrul ISU Alba și au trecut printr-un modul de pregătire militară generală. Nevoia de personal nou era foarte crescută făceam față cu greu”.

Soldații vor mai urma un modul de pregătire înainte de a se alătura pompierilor din Alba pentru a fi pregătiți să intervină în orice situație limită.