Murătura de trandafir, preparatul care a făcut senzație la un târg de bunătăți de toamnă în Iași. Cum se prepară
La Iași, oamenii au căutat gusturile toamnei la un târg de produse ecologice. Prăjiturile cu mere și dovleac, carnea afumată și murăturile - toate au fost apreciate.
Nu au lipsit nici decorațiunile de sezon, care i-au atras pe copii ca un magnet.
Ademeniți de mirosul plăcintelor cu mere și scorțișoară, sute de trecători au făcut popas la târgul dedicat produselor de toamnă.
Cecilia Țugulia, producator local: „Am pregătit cele mai ecologice produse. Am început să facem și pâine, pâine cu usturoi, pâine cu dovleac”.
Cei mici au fost fascinați de dovlecii pictați.
Unii au vrut să se pregatească pentru frig și au apelat la diferite metode să își crească rezistența.
Sucul cu vitamine din fructe de aronia a fost vedetă.
Mona Pinghireac: „Sunt care se strâmbă din cauza vitaminei. E puțin acru, astringent dar este foarte bun”.
Nu au lipsit și preparatele deosebite. La târg am găsit un preparat nou: murătura de trandafiri.
Are boabe de muștar hrean, țelină și oțet de trandafir. Se potrivește foarte bine la un piept de rață. Cam așa este floarea pusă la murat.
Târgul rămâne deschis până diseară.