Motivul pentru care un polonez a început să construiască igluuri: "E foarte drăguț"

Ultima actualizare: 18-01-2019 10:37

Polonia nu a fost ocolită de ninsorile abundente din ultimele săptămâni, care au izolat cătune şi au creat destule probleme. Dar i-au dat ocazia unui bărbat să-şi amintească de copilărie. S-a apucat să construiască igluuri.

Un bărbat de 46 de ani, care locuieşte într-o regiune muntoasă din vestul Poloniei, a crescut făcând cazemate şi căsuţe de zăpadă. Nu exista internet, aşa că n-a putut afla atunci cum îşi construiesc eschimoşii igluurile.

Însă şi-a făcut singur uneltele necesare şi şi-a dezvoltat propria tehnică. Iar zilele trecute, când a văzut un munte de zăpadă într-o parcare, s-a apucat de treabă imediat.

Grzegorz Karbowski, tâmplar: "Construiesc un iglu. E multă zăpadă. Când am încercat să sap până la sol, înainte să încep să construiesc, zăpada era până la brâu."

Bărbatul a construit zilele trecute primul iglu din iarna aceasta. Acum lucrează la unul cu diametrul de trei metri şi 40 de centimetri. Vrea să facă înăuntru băncuţe din zăpadă şi să organizeze în el activităţi pentru copii, care se arată atraşi de căsuţele de zăpadă.

"Fiica mea a vrut să vadă igluul, aşa că am oprit să îl vedem. E foarte drăguţ."

Iar vremea pare să ţină cu tâmplarul iubitor de igluuri. Meteorologii anunţă scăderea treptată a temperaturile în următoarele zile, ceea ce înseamnă că mica lui casă de zăpadă are şanse să reziste mai mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO