Motivul pentru care piața Sfântul Petru din Vatican s-a umplut de animale

Ultima actualizare: 18-01-2019 10:32

Joi a fost o zi importantă pentru iubitorii de animale. Creştinii l-au prăznuit pe Sfântul Anton, protectorul necuvântătoarelor.

La Madrid, oamenii şi-au luat animalele de companie şi le-au dus la biserică, iar Piaţa Sfântul Petru de la Vatican s-a transformat temporar într-o adevărată fermă a animalelor.

În fiecare an, pe 17 ianuarie, biserica Sfântul Anton de la Madrid este loc de pelerinaj pentru iubitorii de animale.

Spaniolii şi-au luat prietenii necuvântători şi au mers cu ei la biserică să fie binecuvântaţi, convinşi că aşa vor fi sănătoşi şi fericiţi tot anul. Trei preoţi au făcut oficiile, stropind cu aghiazmă animalele din braţele stăpânilor.

„E o tradiţie frumoasă de Sf. Anton să binecuvântăm animale. E o binecuvântare şi pentru noi să binecuvântăm atâţia oameni."

Coada a fost considerabilă. De departe, cele mai multe animale de companie aduse la biserică au fost câinii. În minutele de aşteptare la coadă, patrupedele au „socializat", ori şi-au dat târcoale bănuitoare unele altora. Un căţel s-a dovedit foarte intrigat de camera de filmat şi a vrut să o guste. Puţini credincioşi s-au încumetat să-şi aducă pisicile, mai greu de scos din casă, şi nu tocmai amatoare de aghiazmă. O femeie şi-a adus însă hamsterul să fie binecuvântat.

„Fie ca binecuvântarea Domnului cel atotputernic, a Tatălui, a Fiului şi Sfântului Duh, să coboare asupra voastră."

Şi Piaţa Sfântul Petru de la Vatican s-a umplut de animale aduse pentru a fi binecuvântate. Numai că n-au fost animale de companie. Asociaţia fermierilor italieni a amenajat ţarcuri şi cuşti temporare în piaţă cu vaci, măgari, oi, capre, porci, iepuri şi găini.

„E important să fim aici în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea animalelor de sărbătoarea Sfântului Anton. Mai întâi e semnificaţia creştină, dar e important şi să fim în contact cu cei care consumă produsele noastre agricole."

Cardinalul care oficiază slujbele în bazilica Sf. Petru s-a plimbat printre ţarcuri, ca să binecuvânteze şi să mângâie măgarii, vacile şi caii. Ceremonii similare au loc în weekend şi în alte oraşe ale Italiei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO