Motivul pentru care fermierii britanici sunt obligați să schimbe dieta animalelor


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 21:44
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 08:51
Categorie: Stiri Diverse

Fermierii britanici au fost chemaţi să pună umărul la reducerea poluării.

Nouă strategie anti-poluare a guvernului britanic le cere crescătorilor de animale să reducă, până în 2020, cu 90 la sută cantitatea de gaze care rezultă din excrementele animalelor.

Fermele de vite, găini şi porci sunt responsabile pentru 88 la sută din emisiile de amoniac.

Atunci când se combină în atmosferă cu alte substanţe rezultă vapori care pot dăuna sănătăţii umane şi pot ucide plantele.

Acest fermier din Marea Britanie a aflat cu stupoare că legea îl obligă să reducă cu 90 la sută emisiile nocive degajate de animalele lui. Mai precis de excrementele lor, care degajă vapori de amoniac. Substanţa, care se regăseşte şi în unele produse pentru curăţenie, poate irita pielea, nasul, ochii şi plămânii.

Paul Tompinsk, fermier britanic: "Amestecul de bălegar şi urină produce o cantitate mică de amoniu. Eu acum nu îl miros. Nu o să-mi afecteze sănătatea, dar dacă înmulţim emisiile cu numărul de animale din toate fermele şi adăugăm emisiile din industrie, atunci puteam vorbi de o situaţie în care calitatea aerului are de suferit, la fel şi sănătatea omului."

Gazele toxice rezultă din digerarea proteinelor, aşa că fermierul s-a gândit să schimbe "dieta" animalelor.

Paul Tompinsk, fermier britanic: "Ne-am asigurat că vitele primesc cantitatea optimă de proteine. Proteină în exces creşte nivelul de amoniac din bălegar. Şi eu am avut de câştigat, fiindcă am făcut economie."

Cercetătorii britanici fac din 2002 studii legate de efectele vaporilor de amoniac asupra vegetaţiei.

Mark Sutton, cercetător britanic: "Vaporii de amoniac emişi ca parte a experimentului nostru au omorât iarba neagră. Aceasta începe să sufere şi în cele din urmă e înlocuită de bumbăcăriţă."

Deocamdată, Uniunea Europeană este cea care le oferă fermierilor britanici fonduri pentru a-i ajuta să reducă poluarea. Situaţia se va schimba însă după Brexit.

James Copeland, consilier Uniunea Naţională a Fermierilor: "Mulţi fermieri vor fi nevoiţi să înceapă să ia în considerare tehnologie de acest tip, care acoperă depozite folosite pentru obţinerea de îngrăşăminte şi împiedică vaporii emişi de excremente să ajungă în atmosferă. Aceasta a fost cumpărată din fonduri europene. Sperăm că guvernul îşi va asuma un angajament similar şi va susţine industria pentru astfel de investiţii."

O astfel de prelată costă aproximativ 50 de mii de lire şi nimeni nu ştie încă dacă fondurile care urmează să fie aprobate de guvernul britanic vor ajunge pentru asemenea investiţii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Dragoș Moștenescu și-a luat familia și s-a mutat la Londra. Cu ce se ocupă acum
Care este ţigara mai puţin periculoasă - vapat, încălzită, tradiţională? Sfatul medicilor
Misterele uneia dintre cele şapte minuni ale Evului Mediu, dezvăluite în premieră
FULLSCREEN
Motivul pentru care fermierii britanici sunt obligați să schimbe dieta animalelor
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO