Motivul incredibil pentru care primul centru de vaccinare non-stop din țară, de la Timișoara, nu poate funcționa și noaptea

Dată publicare: 12-04-2021 13:39
Dată actualizare: 12-04-2021 13:44


Motivul incredibil pentru care primul centru de vaccinare non-stop din țară, de la Timișoara, nu poate funcționa și noaptea

Primul și singurul centru de vaccinare non-stop din țară, deschis la Timișoara, nu poate funcționa și noaptea pentru că platforma națională de programare nu permite și înscrierea pe liste după ora 20.00

 

Deși au capacitatea și personalul necesare pentru a funcționa cu program non-stop, angajații centrului de vaccinare de la Spitalul Județean din Timișoara nu pot imuniza doritorii și noaptea pentru că platforma de programare încă nu permite înscrierea pe liste după ora 20.00, scrie Opinia Timișoarei.

Primul centru permanent de vaccinare din țară a fost deschis pe 23 martie și era destinat funcționării cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte, cu o capacitate de 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână. La acest centru se folosește doar vaccinul Pfizer.

Potrivit reprezentanților unității medicale, specialiștii STS și cei ai CNCAV au precizat că platforma ar urma să fie complet operațională, adică să poată prelua programări și pe timp de noapte, începând cu 13 sau 14 aprilie.

 

Vaccinarea nu a fost exceptată de la restricțiile de deplasare

 

Până atunci, sunt totuși imunizați după ora 20.00 cei care se aflau pe listele de așteptare și care nu au reușit să își facă vaccinul în timpul zilei.

„După ora 20.00, în general, vin cei care nu au apucat să se vaccineze peste zi, cei care erau pe listele de așteptare. Conform raportului pe care îl avem întocmit pentru săptămână trecuta, cei mai mulți dintre oameni au venit să se vaccineze până în ora 21.00, iar cel mai mare număr de oameni care au venit după ora 23.00, într-o singura noapte, este de 18.
Deocamdată, oamenii sunt încă reticenți, pentru că nu avem ora trecută oficial pe declarație. Odată ce se va reglementa problema cu platforma de programări, se reglementează și faptul că activitatea de vaccinare face excepție de la restricțiile de circulație și atunci sperăm să vină un număr mai mare de oameni la vaccinare și pe timp de noapte”, a explicat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO