Mesaje de Dragobete 2024. SMS-uri, urări și felicitări frumoase pentru îndrăgostiți, pe 24 februarie

Dragobete 2022. Mesaje de dragoste de transmis persoanei iubite pe 24 februarie
Shutterstock

Românii au și ei sărbătoarea lor dedicată dragostei - Dragobetele - pe care o celebrează în fiecare an pe 24 februarie.

Dragobete este zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii, provenit din tradiţiile dacice. Conform unor legende populare, Dragobete era considerat fiul babei Dochia, un tânăr chipeş care obişnuia să seducă toate femeile ce îi ieşeau în cale.

Totuşi, în prezent, Dragobete reprezintă pentru români simbolul autohton al dragostei, fiind identificat cu zeul dragostei din mitologia romană, Cupidon, şi cu zeul iubirii în mitologia greacă, Eros.

În zilele noastre, Dragobete are un ”rival”, mulţi români preferând să celebreze iubirea pe 14 februarie, de Valentine’s Day, o sărbătoare occidentală împrumutată.

Dar pentru cei care preferă totuși să sărbătorească iubirea de Dragobete, pe 24 februarie, sau o fac în ambele zile, am pregătit o serie de mesaje de dragoste, perfecte pentru a fi trimise persoanei iubite de Dragobete. 

Citește și
instalatie, dor, washington
Instalația de lumini „Mi-e dor de tine”, aprinsă de Ziua Îndrăgostiților și în Washington. Gestul, făcut pentru români
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Mesaje de Dragobete pentru iubit

- În această Zi de Dragobete, îți trimit toate zâmbetele mele, toată căldura inimii mele și promisiunea că te voi iubi mereu. Ești dragostea mea eternă!

- Sărbătorim astăzi iubirea noastră cu bucurie și recunoștință. Ești raza mea de soare în orice zi. Te iubesc la infinit și dincolo de el!

- În această zi a dragostei, vreau să-ți mulțumesc pentru fiecare moment minunat pe care l-am trăit alături de tine. Ești comoara mea prețioasă și mă simt norocos/norocoasă să te am în viața mea.

- Ca un trandafir care înflorește în primăvară, dragostea noastră crește și se înfrumusețează în fiecare zi. Mulțumesc că ești partea mea frumoasă de Dragobete!

- Să îmbrățișăm fiecare clipă a dragostei noastre cu inima deschisă și cu speranța că vom continua să construim un viitor minunat împreună. La mulți ani, iubirea mea de Dragobete!

- În această zi a iubirii, vreau să-ți aduc aminte că ești motivul pentru care inima mea bate mai puternic. Te iubesc cu o intensitate pe care niciun cuvânt nu o poate descrie complet.

- Fie ca razele calde ale iubirii noastre să topească orice gheață din inimi și să ne umple viața cu bucurie și fericire. Ești sufletul meu pereche, și te iubesc mai mult decât pot spune!

- Dragobetele să-ți aducă atât de multe bucurii cât îmi aduci tu mie în fiecare zi. Ești sursa mea de fericire, iar alături de tine, viața este o călătorie minunată.

- În această zi specială, vreau să-ți mulțumesc pentru că ești farul meu, ghidându-mă prin furtuni și oferindu-mi lumina în întuneric. Dragobete fericit, iubirea mea!

- Sărbătoresc ziua Dragobetelui cu gândul la tine și la toate amintirile noastre minunate. Ești cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată. Te iubesc cu toată inima!

- În această zi a iubirii, te privesc cu recunoștință și adorație. Ești inima mea, sufletul meu și tot ceea ce am visat vreodată. Fie ca Dragobetele să-ți aducă la fel de multă bucurie cum tu aduci în viața mea.

- Te iubesc nu doar pentru ceea ce ești, ci și pentru ceea ce mă faci să devin atunci când sunt cu tine. Fie ca ziua Dragobetelui să ne aducă amintiri frumoase și să ne întărească legătura noastră.

- În această zi specială, îți trimit toată dragostea și căldura mea. Fie ca Dragobetele să-ți aducă momente de fericire și împlinire alături de mine, căci ești totul pentru mine.

- Ca sărutul unei zâne în miezul nopții, așa e iubirea ta pentru mine – magică și plină de farmec. Îți mulțumesc că ești alături de mine în călătoria noastră de Dragobete.

- În această zi a iubirii, te îmbrățișez cu gândul și sufletul meu. Ești inima mea, motivul meu de a zâmbi și raza mea de lumină. Dragobete fericit, iubirea mea!

Mesaje frumoase pentru îndrăgostiți de Dragobete

- Când mă gândesc la toate lucrurile care mă fac să te iubesc, îmi este greu să mă opresc din scris. Ești totul pentru mine și nu aș putea să-mi imaginez viața fără tine. Te iubesc, iubirea mea!

- Într-o lume plină de haos și confuzie, tu ești balsamul care îmi alină sufletul și îmi dă speranță pentru viitor. Îți mulțumesc că mă faci să simt că viața merită trăită și că îmi oferi întotdeauna umărul tău pe care să mă sprijin. Sărbătorim iubirea noastră astăzi și în fiecare zi!

- În ziua de azi, când totul pare să fie temporar și efemer, dragostea noastră este o constantă care nu cunoaște sfârșit. Îți promit că voi fi mereu aici pentru tine, să te iubesc și să te susțin în orice fel posibil. Te iubesc, acum și întotdeauna, scumpa mea!

- Când mă privești cu acei ochi fermecători, simt că toate problemele mele dispar și că nimic nu mai contează în afară de noi doi. Îți mulțumesc că îmi oferi mereu dragostea și acceptarea ta necondiționată. Ești cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată!

- În fiecare zi, mă trezesc cu gândul la tine și adorm cu tine în minte. Îmi place să mă gândesc la toate momentele frumoase pe care le-am petrecut împreună și mă emoționez gândindu-mă la toate cele care vor urma. Îți mulțumesc că mi-ai deschis inima și că mi-ai arătat adevărata dragoste.

- Când ești lângă mine, simt că pot învinge orice obstacol și că nimic nu poate sta în calea iubirii noastre. Îți promit că voi face tot ce-mi stă în putință să te fac fericită și să te susțin mereu. Sărbătorim dragostea noastră astăzi și în fiecare zi.

- Îți promit că voi fi alături de tine în toate momentele vieții noastre, să îți ofer umărul meu când ai nevoie de el și să te țin de mână când ai nevoie de susținere. Îți mulțumesc că ești mereu acolo pentru mine și că mă iubești exact așa cum sunt. Te iubesc și îți doresc o Zi de Dragobete cât mai frumoasă, alături de mine.

Mesaje scurte de Dragobete 

Iată și cele mai frumoase și inspirate mesaje care se pot trimite de Dragobete persoanei iubite.

- Aștept o rază să-mi pătrundă în suflet, să ma lumineze și să-mi spună „te iubesc!” Iar acea rază să fie vocea ta ce ma trezește de dimineața!

- Tot ce-i frumos se iubește, tot ce se iubește e frumos. Ești atât de frumoasă pentru ca ești atât de iubită și îti promit că așa vei fi mereu.

- Am fost sceptic la început, dar tu m-ai făcut să cred că îngerii există. Cum te-ai simțit când Dumnezeu ți-a luat aripile și te-a trimis pe pământ?

- Te iubesc așa de mult încât inima mea bate odată pentru tine și odată pentru mine. Mă gândesc mereu la strălucirea ta, uneori cred ca Dumnezeu a vrut să-și arate măiestria când te-a creat. Atingerile tale suave sunt asemeni atingerii unei picături de rouă pe petala unui trandafir în flacăra iubirii. Iubesc, iubesc, iubesc, e totuși omenesc!

- Te iubesc îți spun într-o secundă, dar ca să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața! Te voi iubi la nesfârșit! Nu-ți voi jura dar…îți promit!

- Tu mă faci să rad, tu mă faci să plâng, tu mă faci să simt că trăiesc. Tu mă faci să iubesc!

- Așa cum două buze se unesc pentru a forma sărutul, așa două inimi se unesc pentru a forma iubirea!

- Gândește-te la cel mai dulce lucru, înmulțește-l cu infinit, adună o eternitate și vei ști cât îmi lipsești.

- Tu de vei iubi pe altul, eu nu pot să te opresc, dar te rog să îți fie milă de cuvântul te iubesc!

- Când un strop de ploaie va atinge gura ta să știi că e o sărutare trimisă din partea mea.

- Nicio floare nu înflorește până nu este udată, nici o față nu iubește până nu e sărutată.

- O scoică de aur e inima mea; perla iubirii se află în ea; dacă scoica se sparge de stâncile reci, perla iubirii rămâne pe veci.

- Tu îmi luminezi ziua cu sunetul vocii tale, tu mi-ai adus atât de multe zâmbete şi dragoste, eşti totul pentru mine şi am fost atât de binecuvântată când Dumnezeu te-a trimis aici pentru mine.

- Dacă cineva îți spune „te iubesc” tu să-i spui că minte, căci iubirea nu se spune ci se simte.

- Iubirea e un cântec ce toți îl cântă des, dar nu la toți el are același înțeles.

- A iubi înseamnă a suferi, dar cum tot mai mulți fug de suferință, tot mai puțini știu să iubească.

- Dragostea e lucrul acela intangibil, care ne face mulțumiți cu ceea ce avem și nemulțumiți de ceea ce suntem.

- A iubi înseamnă a dărui mereu până ce simți că te stingi. Și totuși, dăruind iubire, nu te mistui, ci trăiești!

- Dragostea constă în dorința de a da ceea ce este al tău altuia și de a simți fericirea acestuia ca și cum ar fi a ta.

- Dragostea este tot ce avem, este singura modalitate în care ne putem ajuta unul pe celălalt.

- O prietenie începe cu un zâmbet, trăiește printr-o lacrimă și se termină cu un sărut.

Cele mai frumoase declarații de dragoste de Dragobete

- Cel mai bogat bărbat te-ar acoperi cu cadouri, cel mai frumos bărbat te-ar purta printre staruri, cel mai inteligent bărbat…nici nu pot sa îmi dau seama ce-ar face un astfel de bărbat pentru tine, iar eu, eu sunt doar cel mai îndrăgostit dintre bărbați și acesta este darul meu.

- Tot ce-i frumos se iubește, tot ce se iubește e frumos. Ești atât de frumoasă pentru ca ești atât de iubită și îti promit că așa vei fi mereu.

- Cineva mi-a spus că ziua are 24 ore, că o oră are 60 de minute. Că un minut are 60 de secunde, dar nimeni nu mi-a spus că o secundă fără tine e o eternitate.

- De ploaie te poți ascunde, dar de dragoste n-ai unde, căci oriunde te-ai ascunde, ea la inima pătrunde.

- Am doi ochi care vor să te vadă, am două mâini ce vor să te îmbrățișeze, am două buze ce vor să te sărute, dar am o singură inima ce bate numai pentru ține!

- Mi-e dor de tine în fiecare secundă din viața mea! Îți spun asta și de Dragobete și ți-aș spune în fiecare clipă!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Neversea 2022. Pachete speciale de acces pentru cupluri, de Dragobete. Ce reduceri sunt
Neversea 2022. Pachete speciale de acces pentru cupluri, de Dragobete. Ce reduceri sunt

Februarie este luna iubirii și în prag de Dragobete, organizatorii Neversea celebrează dragostea și continuă campania Summer Love, cu pachete speciale pentru prieteni și îndrăgostiți din toată lumea.

Instalația de lumini „Mi-e dor de tine”, aprinsă de Ziua Îndrăgostiților și în Washington. Gestul, făcut pentru români
Instalația de lumini „Mi-e dor de tine”, aprinsă de Ziua Îndrăgostiților și în Washington. Gestul, făcut pentru români

După Londra și Chicago, instalația de lumini "Mi-e dor de tine" a fost aprinsă de Ziua Îndrăgostiților în capitala Statelor Unite ale Americii.

Ce tradiții respectă îndrăgostiții din toate colțurile lumii de Valentine’s Day
Ce tradiții respectă îndrăgostiții din toate colțurile lumii de Valentine’s Day

Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, iar magazinele din întreaga lume sunt pline cu bomboane în formă de inimioare, jucării din pluș sau baloane roșii.

Mesaj viral pe Facebook, cu un polițist și un radar, de Dragobete: ”Cine te iubește, te așteaptă”
Mesaj viral pe Facebook, cu un polițist și un radar, de Dragobete: ”Cine te iubește, te așteaptă”

Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale au postat pe paginile lor de Facebook mesaje speciale de Dragobete, sărbătoarea românească a iubirii.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.