Marian Godină, despre fetița omorâtă pe trecere: Faptul că autorul e polițist nu-i va aduce vreun beneficiu, din contră chiar

Marian Godină, despre fetița omorâtă pe trecere: Faptul că autorul e polițist nu-i va aduce vreun beneficiu, din contră chiar

Marian Godină consideră că statutul de polițist al celui care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni din București nu-l va ajuta pe autor, ci dimpotrivă. În plus, acesta va trebui să poarte ”această grea povară tot restul vieții”.

 

Marian Godină spune că un accident mortal reprezintă una ”dintre cele mai mari tragedii prin care poate trece omul de-a lungul vieții sale” și înțelege revolta celor care îi doresc polițistului din București ”să putrezească în pușcărie, să fie omorât”.

”Ce aș putea spune pentru a-i satisface pe cei care mi-au comentat azi pe pagină sau pe alții care au simțit nevoia să-mi lase mesaje în care să mă ia la rost pentru ce s-a întâmplat ieri?

Am fost la zeci de accidente mortale cât am lucrat la Poliția Rutieră și pot spune că reprezintă unele dintre cele mai mari tragedii prin care poate trece omul de-a lungul vieții sale.

În cazul accidentelor rutiere, moartea vine brusc și răpește oameni sănătoși, de multe ori tineri, chiar și copii, așa cum s-a întâmplat ieri. Oameni la care nu se aștepta nimeni să moară.

Citește și
medic
Marian Godină a ajutat o familie să organizeze un flagrant unui medic din Brașov care ceruse mită

Mor oameni care aveau toată viața înainte, iar cei care trăiesc vor fi nevoiți să o facă cu această grea povară tot restul vieții lor. Ce pedeapsă poate fi mai grea decât asta?

Faptul că poliția are o imagine șifonată, iar autorul accidentului de ieri este (încă) polițist a făcut ca mulți să defuleze în comentarii pline de ură la adresa poliției și a polițiștilor. Este o revoltă pe care o pot înțelege, am citit multe dintre comentariile apărute la diverse știri în care oamenii îi doreau polițistului să putrezească în pușcărie, să fie omorât, să fie arestat etc”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit acestuia, însă, faptul că e polițist nu-l va ajuta deloc pe autorul accidentului mortal din București, ci dimpotrivă și în niciun caz nu se va încerca mușamalizarea cazului.

”Oameni distruși care îmi puteau provoca doar compasiune”

”După cum am spus, pot înțelege aceste reacții la cald, venite imediat după citirea știrii despre un copil nevinovat care a murit.

Ceea ce nu înțeleg e de ce sunt văzut eu ca cel care ar trebui să dea explicații, să scrie despre asta ceva neapărat, eventual să îmi asum vreun soi de răspundere pentru faptele altora, doar pentru că sunt și eu polițist.

Niciodată nu am simțit repulsie sau ură față de autorul unui astfel de accident atunci când eram nevoit să-l audiez la scurt timp după ce comisese accidentul sau dacă mi s-a întâmplat vreodată, sigur mi-a trecut la scurt timp.

Erau oameni distruși care îmi puteau provoca doar compasiune. Mi-era teamă și să mă gândesc măcar pentru o clipă cum ar fi să fiu în locul lor, să trăiesc până voi muri cu gândul că am luat o viață.

Faptul că autorul de ieri e polițist nu-i va aduce în niciun caz vreun beneficiu, din contră chiar.

Cât despre faptul că se va încerca mușamalizarea cazului, asta e o adevărată utopie despre care se poate vorbi doar în articole de presă de scandal în căutare de monetizare.

Sunt convins că s-au făcut toți pașii procedurali cu maximă strictețe”, a mai spus Godină.

 

Citește și...
Reacția lui Marian Godină după ce medicul din Brașov a fost reținut. „Unii mă numesc
Reacția lui Marian Godină după ce medicul din Brașov a fost reținut. „Unii mă numesc "erou" ceea ce mă jenează”

Polițistul Marian Godină a publicat un mesaj pe Facebook în care explică cum a acționat după ce a citit din întâmplare un mesaj în care i se cerea ajutorul în cazul medicului care a cerut mită în Brașov.

Marian Godină a ajutat o familie să organizeze un flagrant unui medic din Brașov care ceruse mită
Marian Godină a ajutat o familie să organizeze un flagrant unui medic din Brașov care ceruse mită

Un medic de chirurgie cardiovasculară din Braşov şi-a petrecut noaptea în arest după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la familia unei paciente pe care tocmai o operase.

Marian Godină a fost blestemat de mai mulţi
Marian Godină a fost blestemat de mai mulţi "credincioşi". Ce a urmat e ireal

Poliţistul Marian Godină a povestit că după ce a transmis un mesaj public credincioşilor care vor să meargă şi anul acesta în pelerinaj la Iaşi a fost blestemat de câțiva dintre aceștia, la scurt timp având loc un cutremur în România.

Recomandări
Ministrul britanic al Apărării: „Trebuie să fim realiști, Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Ce zice Zelenski
Ministrul britanic al Apărării: „Trebuie să fim realiști, Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Ce zice Zelenski

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, care și-a exprimat dorința de a deveni următorul secretar general al NATO, nu vede Ucraina aderând în scurt timp la Alianță.

Regele Charles al III-lea este așteptat la reședința sa din Valea Zălanului. „Îl așteptăm cu flori și cu multă dragoste”
Regele Charles al III-lea este așteptat la reședința sa din Valea Zălanului. „Îl așteptăm cu flori și cu multă dragoste”

Suntem martorii unui moment istoric. Regele Charles al III-lea, cel mai iubit dintre ambasadorii noștri și, în același timp, primul monarh britanic care ne vizitează țara, s-a întors în locurile sale dragi.  

Andrew Tate, agresiv în timpul unui interviu acordat BBC.
Andrew Tate, agresiv în timpul unui interviu acordat BBC. "Nu tu ești șefa aici! Nu suntem egali!". Ce l-a deranjat

În primul interviu acordat unui post de televiziune de când se află în arest la domiciliu, controversatul Andrew Tate a avut ocazia să își apăre reputația și chiar a negat, pe un ton agresiv, că ar fi întreținut o cultură a misoginismului.