Majoreta unei importante echipe de fotbal american, hărțuită pentru că era virgină

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Majoreta hartuita
Instagram/kristan.ann

O tânără care a lucrat ca majoretă pentru Miami Dolphins a făcut o plângere împotriva echipei, pe care o acuză de hărțuire. Conform femeii, a trebuit să părăsească echipa, din cauză că a fost hărțuită pentru că era încă virgină.

Kristan Ann Ware, o femeie de 27 de ani, a mărturisit că în 2016 a fost nevoită să renunțe la jobul ei, după ce directoarea  echipei a chestionat-o cu privire la istoricul său sexual, scrie BBC News.

Potrivit femeii, în timp ce echipa se deplasa spre un meci, jucătorii au început să discute despre o „listă a partenerilor sexuali”, astfel că aceștia au insistat într-atât încât a fost nevoită să le spună că este virgină.

„Kristan le-a spus colegilor de echipă că așteaptă până la căsătorie, pentru că are o relație personală cu Dumnezeu”, a explicat avocata femeii, Sara Blackwell, în plângere.

Ulterior, în timpul unei evaluări anuale, directoarea echipei Dorie Grogan s-ar fi luat de ea: „Să vorbim despre faptul că ești virgină”, i-ar fi spus aceasta, după care ar fi sfătuit-o să nu mai menționeze acest lucru în viitor.

O sursă din echipă a declarat pentru BBC News că in 2016 a avut loc un incident legat de una dintre majorete „care nu s-a ridicat la standarde și așteptări.”

„Nu sunt împotriva lor. Vreau doar să mă asigur că majoretele vor fi tratate mai bine”, a spus femeia care a depus o plângere la Comisia de Relații Interumane din Florida.

Mai mult, tânăra denunță faptul că i s-au cenzurat mesajele în care făcea referire la Dumnezeu și la Iisus. Pe lângă rolul de majoretă, Kristan Ann Ware scria povești motivaționale pentru blogul echipei Miami Dolphins.

„Încercăm să promovăm un mediu de muncă pozitiv pentru toată lumea. Îi tratăm pe toți membrii organizației la fel, fără să discriminăm pe criterii de gen, rasă sau orientare religioasă”, au precizat reprezentanții echipei într-un comunicat.

La rândul său, Liga Națională de Fotbal a subliniat, într-un comunicat, că susține „practicile de angajare corecte.”

„Oricine face parte din Liga Națională de Fotbal, inclusiv majoretele, are dreptul de a lucra într-un mediul pozitiv și unde domnește respectul, mediu în care nu există hărțuire sau discriminare de niciun fel și care se supune legilor federale sau statale.”

În ciuda acestui incident, Dorie Grogan a rămas în condinuare la conducere, conform presei din Statele Unite.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO